eBay: Προχωρά σε απολύσεις 1.000 εργαζομένων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
eBay: Προχωρά σε απολύσεις 1.000 εργαζομένων
Τα σχέδια του για να προχωρήσει στην περικοπή του 9% του εργατικού δυναμικό του ανακοίνωσε το EBay, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, καθώς ο τομέας της τεχνολογίας συνεχίζει να συρρικνώνεται στην αρχή του 2024. 

Τα σχέδια της για να προχωρήσει στην περικοπή του 9% του εργατικού δυναμικού της ανακοίνωσε η eBay, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, καθώς ο τομέας της τεχνολογίας συνεχίζει να συρρικνώνεται στην αρχή του 2024.

Ο Jamie Iannone, CEΟ της eBay, ανακοίνωσε στους υπαλλήλους, μέσω ενός σημειώματος που δημοσιεύτηκε σε εταιρικό blog, πως η εταιρεία θα «μειώσει τον αριθμό των συμβάσεων που έχουμε στο αναπληρωματικό εργατικό δυναμικό μέσα στους επόμενους μήνες».

Ο Iannone σημείωσε πως οι περικοπές των θέσεων εργασίας είναι απαραίτητες επειδή «ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων και οι δαπάνες έχουν ξεπεράσει την ανάπτυξη στην επιχείρησή μας».

«Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, εφαρμόζουμε οργανωτικές αλλαγές που θα ευθυγραμμίζουν και ενοποιούν ορισμένες ομάδες για να βελτιωθεί η end-to-end εμπειρία, και να ικανοιήσουμε καλύτερα τις ανάγκες των πελατών μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Iannone

Μετά τις βαριές περικοπές θέσεων εργασίας την προηγούμενη χρονιά, οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν συνεχίσει να «κόβουν» θέσεις τον Ιανουάριο. Οι Amazon, Alphabet και Unity έχουν επιβεβαιώσει απολύσεις αυτό το μήνα, ενώ η SAP ανακοίνωσε χθες πως στοχεύευ να προχωρήσει σε εθελούσια έξοδο ή σε αλλαγές εργασίας για 8.000 υπαλλήλους ως μέρος ενός προγράμματος αναδιοργάνωσης για το 2024.

«Αυτές οι αλλαγές είναι δύσκολες, αλλά είμαι βέβαιος ότι δουλεύοντας μαζί θα γίνουμε πιο δυνατοί από ποτέ», είπε ο Iannone. «Στους επόμενους μήνες, θα δείτε ένα πιο εστιασμένο, ευέλικτο και ανταποκρινόμενο eBay — που θα είναι καλύτερα τοποθετημένο για να προωθήσει τον σκοπό μας να δημιουργήσουμε οικονομικές ευκαιρίες για όλους» πρόσθεσε ο Iannone.

H μετοχή της eBay υποχώρησε περίπου 4% τον Νοέμβριο όταν το guidance που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο ήταν κατώτερο από τις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ράλι 8% για την μετοχή της Netflix μετά το ρεκόρ στους συνδρομητές

Verizon: Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - Ράλι 5,5% για τη μετοχή

General Electric: Δυνατό κλείσιμο το 2023, υστερούν τα στοιχεία του α' τριμήνου 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider