«Παίρνει σειρά» η Intralot - Έρχεται διπλή κίνηση

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παίρνει σειρά» η Intralot - Έρχεται διπλή κίνηση
Εν αναμονή της έκδοσης εταιρικού ομολόγου η εισηγμένη, συμφερόντων ομίλου Σ. Κόκκαλη. Το timing και οι πληροφορίες για πιθανή διπλή κίνηση μαζί με το αναμενόμενο κοινοπρακτικό δάνειο. Στόχος η άντληση περί των 230 εκατ. συνδυαστικά.

Το… «νήμα» των εταιρικών ομολογιακών εκδόσεων από την Autohellas αναμένεται να «πιάσει» μια άλλη εισηγμένη, η Intralot. Όπως έχει αναφέρει το insider.gr από τον περασμένο Δεκέμβριο, η εν λόγω κίνηση για έκδοση εταιρικού ομολόγου ύψους 130 εκατ. ευρώ, το οποίο θα διαπραγματεύεται στην αγορά τίτλων σταθερού εισοδήματος του ΧΑ, είχε μεταφερθεί για το νέο έτος, αναλόγως βέβαια των συνθηκών αλλά και των άλλων διεργασιών που αναμένονταν από τότε, προέκυψαν στην πορεία ή είναι ήδη σε εξέλιξη (Autohellas, Πειραιώς, ΔΑΑ κ.α.).

Κατά πληροφορίες της αγοράς, ίσως και έως τα τέλη του μήνα να έχουμε νεότερα για το θέμα αυτό, με τις ίδιες πηγές να μην αποκλείουν «διπλή» κίνηση από την εισηγμένη, ήτοι να προωθήσει μαζί με το retail bond και τις διαδικασίες για το «κλεισμένο» κοινοπρακτικό δάνειο περί τα 100 εκατ. ευρώ.

Όπως έχουμε αναφέρει, με την ομολογιακή έκδοση η Intralot σκοπεύει να αντλήσει περί τα 130 εκατ. ευρώ με χαμηλό επιτόκιο, προκειμένου να αποπληρώσει ακριβότερο δανεισμό. Παράλληλα, προχωρούν οι διεργασίες με πέντε ελληνικές τράπεζες για τη σύναψη του κοινοπρακτικού δανείου 100 εκατ. ευρώ. Ενδεχομένως, λοιπόν, να προκύψουν ανακοινώσεις για τις δύο αυτές διεργασίες μέσα στον Ιανουάριο, και μάλιστα μαζί, αν δεν αλλάξει το χρονοδιάγραμμα και καθυστερήσουν λίγο.

Τα οφέλη για την εισηγμένη

Σε κάθε περίπτωση με την τριπλή κίνηση Κόκκαλη (μαζί με την ΑΜΚ που έχει υλοποιηθεί) ο όμιλος πετυχαίνει την απόσυρση του ευρωομολόγου με σαφώς χαμηλότερο κόστος για την Intralot. Όπως έχει αναφέρει ο αναπληρωτής CEO της Intralot, Χρυσόστομος Σφάτος, με τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από τις παραπάνω κινήσεις θα αποπληρωθούν οι ομολογίες με λήξη το 2024 που πλέον φτάνουν σχεδόν τα 230 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί και πρόωρη αποπληρωμή, ύψους 126 εκατ., του ομολογιακού δανείου 356 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 5,25%, που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024. Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών, ο καθαρός δανεισμός θα υποχωρήσει στα 340 εκατ. ευρώ και η σχέση καθαρού χρέους προς EBITDA θα διαμορφωθεί στο 2,3x, από τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ των διεθνών παρόχων τεχνολογίας για τυχερά παιχνίδια.

Επίσης, οι ροές του 2023 και του 2024 θα κατευθυνθούν για την περαιτέρω μείωση του καθαρού δανεισμού, ώστε στο τέλος του 2024 να υποχωρήσει κάτω από 300 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία διατηρεί και ρευστότητα 80 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τα επιχειρηματικά της σχέδια. Η εταιρεία, ανακεφαλαιοποιημένη, χωρίς να πιέζεται από λήξεις δανείων, θα αναπτύξει απερίσπαστη την εμπορική της στρατηγική, που επικεντρώνεται στον παροχή εξοπλισμού για λοταρίες και στα συστήματα ελέγχου για παιγνιομηχανήματα (VLTs) σε ανεπτυγμένες αγορές, οι οποίες έχουν και τα καλύτερα περιθώρια κέρδους.

Πρόσφατα, η Ambrosia Capital ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με σύσταση αγοράς (Buy) και τιμή-στόχο το επόμενο δωδεκάμηνο στα 1,55 ευρώ. Επίσης, προ ημερών η Intralot ανακοίνωσε και την επέκταση του συμβολαίου της INTRALOT Maroc, θυγατρικής του Ομίλου INTRALOT, με την La Marocaine Des Jeux et des Sports (MDJS), την κρατική λοταρία αθλητικού στοιχηματισμού και άλλων τυχερών παιχνιδιών του Μαρόκου, για δύο επιπλέον έτη. Το συμβόλαιο πλέον λήγει στις 31.12.2025.

Η INTRALOT Maroc θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα δημοφιλή παιχνίδια της MDJS, Tifo και Chrono, τα οποία θα διανέμονται μέσω ενός βελτιστοποιημένου δικτύου σημείων πώλησης, χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες τεχνολογικές υποδομές και σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα. Η INTRALOT έχει παρουσία στην αγορά τυχερών παιχνιδιών του Μαρόκου από το 2010.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προχωράει ο Ηρακλής – Βαλίτσες για τη Νέα Υόρκη – Μάρτιο τα αποτελέσματα

Περιβαλλοντικό «πράσινο φως» για το mega σιδηροδρομικό έργο στον Έβρο

Σκυλακάκης: Τα οφέλη μιας νέας διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας – Συμπληρωματικά τα 2 συστήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider