Los Angeles Times: Τα σχέδια για απολύσεις έφεραν την πρώτη απεργία δημοσιογράφων εδώ και 142 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Los Angeles Times: Τα σχέδια για απολύσεις έφεραν την πρώτη απεργία δημοσιογράφων εδώ και 142 χρόνια
Αν και δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένος αριθμός των θέσεων που θα καταργηθούν, αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως θα πρόκειται για περίπου εκατό δημοσιογράφους, ή το ένα πέμπτο της σύνταξης των LA Times.

Οι συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι της εφημερίδας Los Angeles Times πραγματοποίησαν χθες Παρασκευή, απεργία, για πρώτη φορά στα 142 χρόνια της ύπαρξής της, σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον σχεδιαζόμενων απολύσεων λόγω των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών που υφίστανται.

Εν μέσω κρίσης στον αμερικανικό Τύπο, δεκάδες εργαζόμενοι στην εφημερίδα συγκεντρώθηκαν σε πάρκο στο κέντρο του Λος Άντζελες για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των σχεδίων της διεύθυνσης, για δεκάδες περικοπές θέσεων εργασίας.

«Οι τροποποιήσεις της συλλογικής σύμβασης εργασίας μας που προσπαθεί να μας πιέσει να αποδεχθούμε η διεύθυνση είναι χυδαίες και ανυπόφορες», επισήμανε ο Μπράιαν Κοντρέρας, εκ των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων της εφημερίδας. «Αν η διεύθυνση θεωρεί πως η οικονομική μας κατάσταση δεν είναι βιώσιμη, οφείλει να καθίσει στο τραπέζι και να συζητήσει μαζί μας σχέδιο εξαγοράς».

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει το 90% των συνδικαλισμένων δημοσιογράφων της εφημερίδας, πρόσθεσε, συμπεριλαμβανομένων ανταποκριτών σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Ουάσιγκτον.

Η διεύθυνση του εμβληματικού τίτλου του αμερικανικού Τύπου ανακοίνωσε προχθές Πέμπτη πως θα χρειαστεί να προχωρήσει σε απολύσεις για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας της.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένος αριθμός των θέσεων που θα καταργηθούν, αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως θα πρόκειται για περίπου εκατό δημοσιογράφους, ή το ένα πέμπτο της σύνταξης των LA Times.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο τραγουδιστής Χάρης Κωστόπουλος

Στην πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes η Χριστίνα Αλεξοπούλου

Αυγενάκης: Τα προβλήματα των Γερμανών αγροτών έχουν λυθεί στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider