BYD: Σε διαπραγματεύσεις με τη βραζιλιάνικη Sigma Lithium με ανοικτά όλα τα ενδεχώμενα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BYD: Σε διαπραγματεύσεις με τη βραζιλιάνικη Sigma Lithium με ανοικτά όλα τα ενδεχώμενα
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία EV, εξετάζει μια πιθανή συμφωνία προμήθειας μεταλλεύματος λιθίου, κοινοπραξίας ή ακόμα και εξαγοράς.

Η κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) BYD είχε συνομιλίες με τη βραζιλιάνικη Sigma Lithium για μια πιθανή συμφωνία προμήθειας μεταλλεύματος λιθίου, κοινοπραξίας ή ακόμα και εξαγοράς, ανέφεραν την Κυριακή οι Financial Times.

Εκπρόσωποι της BYD συνάντησαν την διευθύνουσα σύμβουλο της Sigma, Ana Cabral Gardner στο Σάο Πάολο τον περασμένο μήνα, δήλωσε στην εφημερίδα ο επικεφαλής της BYD στην Βραζιλία, Alexandre Baldy, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες, επικαλούμενος μια συμφωνία εμπιστευτικότητας.

Η BYD και η Sigma δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Η βραζιλιάνικη μεταλλευτική εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι είχε ξεκινήσει την εισαγωγή της Sigma Brazil στο Nasdaq και στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης.

Η BYD, με την υποστήριξη της Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ είχε ανακοινώσει τον τον περασμένο Ιούλιο ότι θα επενδύσει 3 δισεκατομμύρια ρεάλ (600 εκατομμύρια δολάρια) σε ένα νέο βιομηχανικό συγκρότημα κατασκευής οχημάτων στη βορειοανατολική Βραζιλία, με τις εργασίες να αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Το «Βατερλό» του Μασκ- Απώλειες κεφαλαιοποίησης 94 δισ. δολάρια σε δύο εβδομάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider