Ελλάκτωρ: «Πράσινο φως» στην πώληση του 25% των ΑΠΕ στη Motor Oil

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάκτωρ: «Πράσινο φως» στην πώληση του 25% των ΑΠΕ στη Motor Oil
Την έγκριση πώλησης του εναπομείναντος ποσοστού 25% της εταιρείας «Άνεμος», που δραστηριοποιείται στον τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην εταιρεία MORE έδωσε προ ολίγου η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ.

Το «πράσινο φως» για την πώληση του εναπομείναντος ποσοστού 25% της εταιρείας «Άνεμος», που δραστηριοποιείται στον τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), στην εταιρεία MORE (Motor Oil – όμιλος Βαρδινογιάννη) έδωσε προ ολίγου, όπως και προφανώς αναμένονταν, η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή 88,89% (υπέρ της πρότασης ψήφισε ποσοστό άνω του 99% επί των παρευρισκόμενων μετόχων).

Πλέον, όπως και το πρωί ανέφερε το insider.gr, ολοκληρώνονται αφενός η πώληση του συνόλου της εταιρείας ΑΠΕ στην Motor Oil, η οποία από τον Δεκέμβριο του 2022 έχει αποκτήσει το 75% της ενεργειακής, αφετέρου ένας αρχικός κύκλος μετασχηματισμού στον οποίον επιπρόσθετα συμπεριλαμβάνονταν και κινήσεις όπως η πώληση της ΑΚΤΩΡ ή του εμπορικού πάρκου Smart Park.

Το τίμημα για το 25% το οποίο έχει συμφωνηθεί ανέρχεται σε 123,5 εκατ. ευρώ, ήτοι αναλογικά το ίδιο για την αξία επιχείρησης (Enterprise Value) σε σύγκριση με την συναλλαγή πώλησης του 75%.

Έτσι, η Ελλάκτωρ πουλάει και το σύνολο του τομέα ΑΠΕ και επικεντρώνεται σε άλλους τομείς δράσης (π.χ. παραχωρήσεις, διαχείριση απορριμμάτων, ακίνητα), με τη Motor Oil (μέσω της MORE) να αποκτά το σύνολο των μετοχών της ενεργειακής (εκκρεμεί και η δική της Γ.Σ.) και να ενισχύει το «πράσινο» αποτύπωμά της.

Υπενθυμίζεται ότι η Motor Oil αποτελεί και εκ των βασικών μετόχων του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ με ποσοστό 29,9%, με τα δύο μέλη να έχουν υπογράψει και σχετική option για τη μεταξύ τους μελλοντική σχέση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Oracle επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Alpha Bank: Διατηρήθηκε η δυναμική του κατασκευαστικού κλάδου το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider