Apple: Σε πτώση οι πωλήσεις του iPhone στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Σε πτώση οι πωλήσεις του iPhone στην Κίνα
Αντίθετα, μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς καταλαμβάνει η Huawei χάρις στη νέα σειρά συσκευών της Mate 60.

Η πτώση των πωλήσεων iPhone της Apple στην Κίνα μεγαλώνει και η εταιρεία είναι πιθανό να δει περαιτέρω μείωση φέτος, σύμφωνα με τους αναλυτές της Jefferies.

Η τελευταία γενιά iPhone έκανε αργό ξεκίνημα πωλήσεων στην Κίνα πέρυσι, το οποίο σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία παρουσίασε πτώση 30% σε διάστημα ενός έτους. Η υπόλοιπη αγορά κινητής τηλεφωνίας της χώρας αναπτύχθηκε τον Δεκέμβριο, με την Huawei να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη χάρις στη νέα σειρά συσκευών της Mate 60.

Εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία του iPhone 15 τον Σεπτέμβριο, το ντεμπούτο της Huawei με το Mate 60 Pro - το οποίο τρέχει με έναν νέο επεξεργαστή συστήματος κατασκευασμένο στην Κίνα - πυροδότησε μια «πατριωτική ζέση», με αποτέλεσμα ο κινεζικός κατασκευαστής smartphones να ανακτήσει ορισμένους από τους πελάτες που έχασε προηγουμένως από την Apple. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Jefferies εκτιμά ότι η Huawei πούλησε 35 εκατομμύρια smartphone το 2023, ενώ ο αριθμός θα ήταν μεγαλύτερος αν δεν υπήρχαν ορισμένοι περιορισμοί στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η Apple σημείωσε διψήφια πτώση στον όγκο των πωλήσεων της τον Δεκέμβριο και η Jefferies προβλέπει παρόμοια πτώση και για το 2024. Οι εκπτώσεις στη γκάμα των smartphone της Apple αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε διάφορες διαδικτυακές πύλες αγορών, μειώνοντας τη μέση τιμή πώλησης, χωρίς όμως να καταφέρουν να τονώσουν την αύξηση των πωλήσεων.

Η Apple κέρδισε μερίδιο στην Κίνα αφού οι αμερικανικές κυρώσεις απέκοψαν την Huawei από τους κορυφαίους κατασκευαστές τσιπ στον κόσμο, όπως η Taiwan Semiconductor Manufacturing, το 2020. Η επιστροφή της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών με έδρα το Shenzhen σε ανταγωνιστική θέση στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, την οδήγησε να ανακτήσει το μερίδιο της αγοράς, ενώ τώρα αναπτύσσει το δικό της λειτουργικό σύστημα για να ανταγωνιστεί το iOS της Apple και το Android της Alphabet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider