BYD: Ισχυρή άνοδος στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων - Θα ξεπεράσει την Tesla;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BYD: Ισχυρή άνοδος στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων - Θα ξεπεράσει την Tesla;
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD πούλησε 526.409 ηλεκτρικά οχήματα το τέταρτο τρίμηνο, που σημαίνει ότι η Tesla Inc. θα χρειαστεί έναν νέο αριθμό ρεκόρ για να διατηρήσει την πρώτη της θέση.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD πούλησε 526.409 ηλεκτρικά οχήματα το τέταρτο τρίμηνο, που σημαίνει ότι η Tesla Inc. θα χρειαστεί έναν νέο αριθμό ρεκόρ για να διατηρήσει την πρώτη της θέση, όταν θα δημοσιεύσει τις πωλήσεις της την Τρίτη.

Η αυτοκινητοβιομηχανία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Κίνα ανακοίνωσε πωλήσεις 340.178 ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων τον Δεκέμβριο - συμπεριλαμβανομένων 190.754 αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Συνολικά το 2023, η BYD πούλησε 3,01 εκατ. οχήματα.

Πολύ σύντομα θα ανακαλύψει αν πούλησε αρκετά οχήματα, ώστε να ξεπεράσει την Tesla για πρώτη φορά σε τριμηνιαία βάση και να γίνει ο μεγαλύτερος πωλητής πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.

Οι όγκοι της BYD για ολόκληρο το έτος ήταν σχεδόν όσο οι πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων της τα προηγούμενα πέντε χρόνια μαζί. Η εταιρεία σημείωσε ταχεία ανάπτυξη το 2023 που την οδήγησε στην πρώτη 10άδα των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων για πρώτη φορά.

Παράλληλα, οι μετοχές της υποχώρησαν σχεδόν 24% το 2023, με μια επιταχυνόμενη πτώση από τα μέσα Νοεμβρίου, καθώς οι ανταγωνιστικές πιέσεις, οι περικοπές τιμών και οι ανησυχίες ότι δεν μπορεί να επιτύχει τους στόχους πωλήσεων επιβάρυναν την αποτίμηση της εταιρείας. Αντίθετα, οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν 130% πέρυσι.

Εν μέσω της έρευνας της ΕΕ για τις επιδοτήσεις για κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα, η BYD συνέχισε την επέκτασή της σε παγκόσμιο επίπεδο τους τελευταίους 12 μήνες, επιλέγοντας πρόσφατα την Ουγγαρία έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών για να δημιουργήσει την πρώτη γραμμή παραγωγής στην ήπειρο. Το εργοστάσιο στη νότια πόλη Szeged θα παράγει EV και plug-in υβριδικά για την ευρωπαϊκή αγορά και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider