Νέες περικοπές θέσεων εργασίας στην Twilio - Θα απολυθούν περίπου 300 εργαζόμενοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες περικοπές θέσεων εργασίας στην Twilio - Θα απολυθούν περίπου 300 εργαζόμενοι
H εταιρεία software Twilio ανακοίνωσε σήμερα πως θα απολύσει περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού της, επικαλούμενη ανεπαρκή αποτελέσματα στην ανάπτυξη ενός unit το οποίο έχει αποτελέσει στόχο εξαγοράς από ακτιβιστές επενδυτών. 

H αμερικανική εταιρεία software Twilio ανακοίνωσε σήμερα πως θα απολύσει περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού της, επικαλούμενη ανεπαρκή αποτελέσματα στην ανάπτυξη ενός unit το οποίο έχει αποτελέσει στόχο εξαγοράς επενδυτών.

Οι μετοχές της εταιρείας σήμερα στη Wall Street, κινούνται σε flat επίπεδα, με την εταιρεία να αναμένεται να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δαπανών της, κάπου μεταξύ στα 25 και 35 εκατ. δολάρια, ενώ επιβεβαίωσε το guidance της για το επερχόμενο τέταρτο τρίμηνο και όλη τη χρονιά. Οι απολύσεις θα επηρεάσουν γύρω στους 300 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με ένα σημείωμα του CEO Jeff Lawson που ήταν συνημμένο σε έγγραφα που κατατέθηκαν στις ρυθμιστικές αρχές, οι απολύσεις είναι μέρος ενός ευρύτερου πλάνου για να βελτιώσει τα διαθέσιμα τα προϊόντα της εταιρείας. Μέρος του σχεδίου αποτελεί και η εγκατάλειψη του Programmable Video προϊόντος που βελτίωνε μέχρι σήμερα.

Οι απολύσεις θα έχουν επίπτωση στην Data and Applications μονάδα της Twilio, αυτή που οι ακτιβιστές επενδυτές των Legion Partners και Anson Funds πιέζουν τον CEO Jeff Lawson να τους πουλήσει.

Η Twilio έχει μέχρι τώρα πραγματοποιήσει τρεις γύρους απολύσεων σε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο. Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε προχωρήσει στην απόλυση του 17% του εργατικού δυναμικού της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Meta: Αγωγή 550 εκατ. ευρώ από 83 ισπανικά ΜΜΕ κατά Ζούκερμπεργκ για αθέμιτο ανταγωνισμό

Στην Ελλάδα το πρώτο ευρωπαϊκό Outpost Testing Lab από την Amazon Web Services

NOVA ICT: Υλοποιεί το Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης CO2 του ΟΦΥΠΕΚΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider