H Apple διακόπτει τη συνεργασία με τη Goldman Sachs για την πιστωτική της κάρτα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Apple διακόπτει τη συνεργασία με τη Goldman Sachs για την πιστωτική της κάρτα
Η Apple έχει ήδη δρομολογήσει τη διακοπή συνεργασίας με τις πιστωτικές κάρτες της Goldman Sachs, προσδιορίζοντας μάλιστα τον χρονικό ορίζοντα στους επόμενους 12 με 15 μήνες, αναφέρει το CNBC.

Η Apple έχει ήδη δρομολογήσει τη διακοπή συνεργασίας με τις πιστωτικές κάρτες της Goldman Sachs, προσδιορίζοντας μάλιστα τον χρονικό ορίζοντα στους επόμενους 12 με 15 μήνες, αναφέρει το CNBC.

Αν αυτό όντως συμβεί, θα σημάνει τη λήξη μίας από τις μεγαλύτερες συνεργασίες μεταξύ τράπεζας και εταιρείας τεχνολογίας αλλά και το ότι η Apple θα πρέπει να βρει νέο τραπεζικό εταίρο για τη δημοφιλή πιστωτική της κάρτα, την Apple Card, και τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης με την επωνυμία Apple.

Ενώ η Apple προσφέρει τόσο την πιστωτική της κάρτα όσο και τον λογαριασμό ταμιευτηρίου της μέσω της εφαρμογής wallet σε iPhone, τις τραπεζικές διαδικασίες διαχειρίζεται η Goldman Sachs.

Όταν η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά την Apple Card το 2019, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs, David Solomon, ήταν παρών σε μια λαμπερή εκδήλωση παρουσίασης.

Ωστόσο, η συνεργασία ήταν δύσκολη τα τελευταία χρόνια, καθώς η Goldman Sachs, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο David Solomon, ξεκαθαρίζει τις συνεργασίες της καθώς το κόστος συσσωρεύεται. Η Goldman έχει επίσης αντιμετωπίσει τον έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις επιστροφές χρημάτων και τα σφάλματα χρέωσης, καθώς και για τις υποτιθέμενες διακρίσεις λόγω φύλου κατά τον καθορισμό των πιστωτικών ορίων.

Νωρίτερα φέτος, η Goldman Sachs δήλωσε ότι θα «εξετάσει στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις» για την καταναλωτική της τραπεζική.

Για την Apple, η πιστωτική κάρτα και οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου είναι ένας τρόπος για να προσθέτει αξία και πρόσθετες λειτουργίες στο iPhone της. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Apple έχει βρει έναν νέο συνεργάτη ή θα εξέταζε μεγαλύτερες αλλαγές στα χρηματοοικονομικά προϊόντα της εάν αποχωρούσε από τη συμφωνία με την Goldman Sachs.

«Η Apple και η Goldman Sachs επικεντρώνονται στην παροχή μιας απίστευτης εμπειρίας στους πελάτες μας για να τους βοηθήσουν να ζήσουν πιο υγιή οικονομική ζωή», δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της Apple.

«Η βραβευμένη Apple Card έτυχε μεγάλης υποδοχής από τους καταναλωτές και θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να παρέχουμε τα καλύτερα εργαλεία και υπηρεσίες για αυτούς», συμπλήρωσε.

Την είδηση για τη διακοπή συνεργασίας μεταξύ Apple και Goldman Sachs μετέδωσε και η Wall Street Journal χωρίς όμως να κάνουν κάποιο σχετικό σχόλιο εκπρόσωποι των εταιρειών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider