Shein: Στη Wall Street μπαίνει ο κολοσσός online fast-fashion

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Shein: Στη Wall Street μπαίνει ο κολοσσός online fast-fashion
Shein
Καθώς η Shein εξελίχθηκε από μια ασαφή κινεζική εταιρεία λιανικής πώλησης σε ένα παγκόσμιο μεγαθήριο με έδρα τη Σιγκαπούρη, παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό στη σκιά

Ο διαδικτυακός κολοσσός fast-fashion Shein, κατέθεσε εμπιστευτικά αίτηση για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, με την IPO να αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Με συμβούλους την Goldman Sachs, την JPMorgan και τη Morgan Stanley, ο κινεζικός κολοσσός της γρήγορης μόδας ετοιμάζεται να μπει στη Wall Street, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει την παγκόσμια εμβέλειά του με την αποτίμησή του αξία να κυμαίνεται στα 66 δισ. δολάρια.

Η Shein έχει γίνει δημοφιλής χάρη στα μοντέρνα ρούχα της σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, έχοντας δηλώσει στους υποψήφιους επενδυτές ότι έχει στόχο να εξασφαλίσει μια αποτίμηση 80 έως 90 δισ. δολαρίων για την εισαγωγή της στη Wall Street, αναφέρουν πηγές του Bloomberg.

Την ίδια ώρα, η Shein δέχεται πυρά για τις κακές συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα εργοστάσια με τα οποία συνεργάζεται, για την παραγωγή ενδυμάτων κακής ποιότητας και τη χρήση βαμβακιού από μια κινεζική περιοχή που κατηγορείται για εφαρμογή καταναγκαστικής εργασίας. Αμερικανοί γερουσιαστές έστειλαν επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Shein, Chris Xu, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες εργασίας.

Η κριτική αυτή, ωστόσο, δεν έχει σταματήσει τη εκρηκτική άνοδο της Shein, που έχει προσελκύσει επενδυτές από όλο τον κόσμο. Πέρυσι, η κινεζική εταιρεία άνοιξε κέντρα διανομής στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη για να επιταχύνει τους χρόνους αποστολής σε αυτές τις περιοχές. Έχει επίσης αρχίσει να επεκτείνει την παραγωγή της στη Βραζιλία, την Τουρκία και την Ινδία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Merriam-Webster: «Αυθεντικός -ή -ό», η λέξη της χρονιάς

Στην τελική ευθεία η IPO του ΔΑΑ – «Πράσινο φως» από DG Comp για το deal με την PSP Investments

Πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ στην Jacobs Douwe Egberts για αθέμιτη κερδοφορία

gazzetta
gazzetta reader insider insider