Η Ford αναθεωρεί τα σχέδια για επένδυση 3,5 δισ. δολαρίων στην παραγωγή μπαταριών στο Μίσιγκαν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ford αναθεωρεί τα σχέδια για επένδυση 3,5 δισ. δολαρίων στην παραγωγή μπαταριών στο Μίσιγκαν
Αναθεωρεί τα σχέδιά της για επένδυση 3,5 δις. δολαρίων σε εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στο Μίσιγκαν, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford, καθώς η στροφή των καταναλωτών προς τα ηλεκτρικά οχήματα γίνεται με βραδύτερους ρυθμούς από ότι αρχικά αναμενόταν, ενώ παράλληλα το κόστος εργασίας αυξάνεται την ώρα που η Ford προσπαθεί να μειώσει τις δαπάνες της.

Αναθεωρεί τα σχέδιά της για επένδυση 3,5 δισ. δολαρίων σε εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στο Μίσιγκαν, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford, καθώς η στροφή των καταναλωτών προς τα ηλεκτρικά οχήματα γίνεται με βραδύτερους ρυθμούς από ότι αρχικά αναμενόταν, ενώ παράλληλα το κόστος εργασίας αυξάνεται την ώρα που η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει τις δαπάνες της.

Σημειώνεται ότι ο αμερικανικός κολοσσός είχε ανακοινώσει τα σχέδιά το εργοστάσιο μπαταριών τον Φεβρουάριο, πυροδοτώντας έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις, καθώς αυτό θα λειτουργούσε με τεχνολογία και υποστήριξη από την κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών Contemporary Amperex Technology Co. (CATL).

Με νεότερες, σημερινές δηλώσεις της η Ford ανακοίνωσε ότι μειώνει την παραγωγική ικανότητα κατά 43% ή 20 γιγαβατώρες ετησίως, καθώς και το προσωπικό σε 1.700 εργαζόμενους από 2.500 εργαζόμενους που είχε ανακοινώσει αρχικά.

Αν και η εταιρεία απέφυγε να προσδιορίσει το ποσό μείωσης της επένδυσης για την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, ωστόσο, με βάση την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου και σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, εκτιμάται ότι αυτή μειώνεται στα 2 δισ. δολάρια περίπου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Χαμηλό 13 ετών για τις πωλήσεις κατοικιών τον Οκτώβριο

Ford: Αύξηση στα κέρδη του γ' τριμήνου παρά την απεργία της UAW

gazzetta
gazzetta reader insider insider