Ρωσία: Μειωμένες 6,7% το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου οι εξαγωγές αερίου προς Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Μειωμένες 6,7% το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου οι εξαγωγές αερίου προς Ευρώπη
Αν η τάση διατηρηθεί, το συνολικό ποσοστό για ολόκληρο το 2023 θα μπορούσε να μειωθεί περισσότερο από το μισό, σε 28-29 bcm από 62 bcm το 2022.

Οι μέσες ημερήσιες εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom, μειώθηκαν κατά 6,7% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου από τα αντίστοιχα επίπεδά τους του Οκτωβρίου, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

Οι υπολογισμοί, βασισμένοι σε δεδομένα από τον ευρωπαϊκό όμιλο μεταφοράς φυσικού αερίου Entsog και τις ημερήσιες εκθέσεις της Gazprom για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, έδειξαν ότι οι μέσες ημερήσιες εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω αγωγών μειώθηκαν στα 82,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) το πρώτο εξάμηνο του μήνα από 88,4 mcm τον Οκτώβριο.

Η Gazprom δεν έχει δημοσιεύσει δικά της στατιστικά στοιχεία από την αρχή του έτους. Οι συνολικές προμήθειες της Gazprom στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η έως τις 15 Νοεμβρίου μέσω του Turkish Stream και της Ουκρανίας έφθασαν περίπου τα 1,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm). Για ολόκληρο τον Οκτώβριο, οι εξαγωγές ανήλθαν σε 2,74 bcm. Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom στην Ευρώπη από την έναρξη τους έτους έως σήμερα έχουν φθάσει περίπου τα 24,4 bcm.

Εάν οι προμήθειες παραμείνουν γύρω από τον τρέχοντα ρυθμό μέχρι το τέλος του έτους, το ποσοστό για ολόκληρο το 2023 θα μπορούσε να μειωθεί περισσότερο από το μισό, σε 28-29 bcm από 62 bcm το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Η Κομισιόν ανανεώνει την άδεια χρήσης της γλυφοσάτης για δέκα χρόνια

Ρωσία: Σχέδιο υποχρεωτικής αγοράς μετοχών τρομοκρατεί τους εναπομείναντες Δυτικούς επενδυτές

ΕΕ: Σχεδόν το 5% των αυτοκινήτων και φορτηγών που κυκλοφορούν σήμερα χρησιμοποιεί εναλλακτικά καύσιμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider