Vodafone: Άλμα 4,7% στα έσοδα από υπηρεσίες το β' τρίμηνο - Ισχυρή ώθηση από Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Vodafone: Άλμα 4,7% στα έσοδα από υπηρεσίες το β' τρίμηνο - Ισχυρή ώθηση από Γερμανία
Η μετοχή της Vodafone κέρδισε 1,3% για να κλείσει στις 77,40 στερλίνες πένες στη διαπραγμάτευση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου τη Δευτέρα, ενώ για το 2023 μετρά απώλειες 8,1%.

Η Vodafone ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων για το δεύτερο τρίμηνο, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών μετά την αιφνιδιαστική άνοδο των εσόδων από υπηρεσίες στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της, που έφερε η εκτόξευση των τιμών.

Τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 4,7%, σε σύγκριση με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για αύξηση 4,1%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Μαργκερίτα Ντέλλα Βάλε, η οποία ανέλαβε το τιμόνι τον Απρίλιο, εργάζεται για να αλλάξει την απόδοση της μετοχής του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού, η οποία έχει υποχωρήσει περίπου 26% τους τελευταίους 12 μήνες, με την βρετανική εταιρεία τηλεφωνία να αυξάνει τις τιμές στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές της φέτος.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα γερμανικά έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 1,1% το δεύτερο τρίμηνο, όταν οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 0,5%. Τα προγράμματα με υψηλότερες τιμές βοήθησαν στην αντιστάθμιση της μείωσης των πωλήσεων συσκευών, μια τάση που παρατηρείται σε όλο τον κλάδο καθώς οι πελάτες κρατούν τα smartphone για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η μετοχή της Vodafone κέρδισε 1,3% για να κλείσει στις 77,40 στερλίνες πένες στη διαπραγμάτευση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου τη Δευτέρα, ενώ για το 2023 μετρά απώλειες 8,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεκόρ εννεαμήνου για τον Όμιλο BFF Banking Group: Καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη 122,5 εκατ. ευρώ

Goldman Sachs: Η παγκόσμια οικονομία το 2024 θα έχει καλύτερες επιδόσεις από το αναμενόμενο

AI Deepfake: Πώς μπορείτε να εξαπατηθείτε - Οι τρόποι προστασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider