Ρεκόρ εννεαμήνου για τον Όμιλο BFF Banking Group: Καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη 122,5 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ εννεαμήνου για τον Όμιλο BFF Banking Group: Καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη 122,5 εκατ. ευρώ
Καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη 122,5 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Όμιλος BFF Banking Group, που συνιστά ρεκόρ εννεαμήνου ενώ παρατηρήθηκε και αύξηση χορηγήσεων στην Ελλάδα.

Καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη 122,5 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Όμιλος BFF Banking Group, που συνιστά ρεκόρ εννεαμήνου ενώ παρατηρήθηκε και αύξηση χορηγήσεων στην Ελλάδα.

Τα βασικά σημεία των αποτελεσμάτων έχουν ως εξής:

  • Η ανάπτυξη στο χαρτοφυλάκιο δανεισμού το οποίο ανήλθε σε 5,3 δισ. ευρώ αυξημένο κατά 12% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με το διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης σε κάποιες χώρες να επιβεβαιώνει την ανοδική τάση.
  • Δείκτης δανείων/καταθέσεων στο 71%, με χρηματοδότηση προερχόμενη από σταθερή εισροή καταθέσεων λιανικής και λειτουργικών καταθέσεων.
  • Ισχυρή ποιότητα χαρτοφυλακίου με το δείκτη ΜΕΔ/Σύνολο δανείων, εξαιρουμένων των ιταλικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, στο 0,1%.
  • Ιδιαίτερα ισχυρή κεφαλαιακή θέση: ο δείκτης CET1 ανέρχεται σε 15,5% και ο συνολικός Κεφαλαιακός Δείκτης ανέρχεται σε 20,8%. Το πλεονάζον κεφάλαιο ανήλθε σε 101 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου 12% που είχε τεθεί για τον δείκτη CET1, μετά την καταβολή του ενδιάμεσου μερίσματος του ‘Α Εξαμήνου 2023 τον Σεπτέμβριο, ύψους 0,438 ευρώ.
  • 40,5 εκατ. ευρώ (0,218 ανά μετοχή) συσσωρευμένων μερισμάτων για το Γ’ τρίμηνο του 2023, με επόμενη εξαμηνιαία πληρωμή μετά τη Γενική Συνέλευση της 24ης Απριλίου. Καμία επίπτωση από τον έκτακτο φόρο στα μερίσματα και τον δείκτη πληρωμών σε όλο τον ορίζοντα του Επιχειρηματικού Σχεδίου.
  • Σημαντική άνοδος της τάξης του 30% στον όγκο των υπηρεσιών διαχείρισης και εκχώρησης επιχειρηματικών απαιτήσεων – factoring – χωρίς δικαίωμα αναγωγής για την Ελληνική αγορά στο Εννεάμηνο του 2023 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.
  • Στην Ελλάδα παρατηρείται αύξηση του δανειακού χαρτοφυλακίου κατά 37% για το εννεάμηνο του 2023 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.
  • H έναρξη λειτουργίας πλατφόρμας online καταθέσεων για την Ελλάδα αναμένεται το 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΤΕ: Καλύφθηκε στο πρώτο 20λεπτο το 1 δισ. «βιβλίο» πώλησης μετοχών – Τα 4+1 ατού που προσελκύουν τους επενδυτές

Goldman Sachs: Η παγκόσμια οικονομία το 2024 θα έχει καλύτερες επιδόσεις από το αναμενόμενο

Kafea Terra: «Βλέπει» αύξηση του κύκλου εργασιών το 2023 – Η αναπτυξιακή στρατηγική

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider