Bayer: Πρόστιμο 332 εκατ. δολαρίων για το ζιζανιοκτόνο Roundup

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bayer: Πρόστιμο 332 εκατ. δολαρίων για το ζιζανιοκτόνο Roundup
Πρόστιμο 332 εκατ. δολαρίων επέβαλε δικαστήριο της Καλιφόρνια στη Bayer, το οποίο καλείται να δώσει ως αποζημίωση στον Mike Dennis, ο οποίος στη μήνυσή του κατά της εταιρείας υποστήριξε πως το ζιζανιοκτόνο Roundup είναι η αιτία που νόσησε από καρκίνο. 

Πρόστιμο 332 εκατ. δολαρίων επέβαλε δικαστήριο της Καλιφόρνια στην Bayer, το οποίο καλείται να δώσει ως αποζημίωση στον Mike Dennis, ο οποίος στη μήνυσή του κατά της εταιρείας υποστήριξε πως το ζιζανιοκτόνο Roundup είναι η αιτία που νόσησε από καρκίνο.

Η αποζημίωση θα αποδοθεί στον Mike Dennis, που διαγνώστηκε με καρκίνο σε ηλικία 51 ετών με μία μορφή λεμφώματος non-Hodgkin, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Το δικαστήριο υποστήριξε την Bayer σε δύο από τις τέσσερις νομικές αξιώσεις της υπόθεσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, διαπιστώνοντας πως ενώ απέτυχε να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που υπάρχουν από τη χρήση του Roundup, δεν προκύπτει αμέλεια από την πλευρά της και το προϊόν δεν είχε σχεδιαστεί ελαττωματικά.

Σε ανακοίνωσή της η Bayer αναφέρει ότι έχει «ισχυρά επιχειρήματα κατά την έφεση για να ανατραπεί αυτή η αβάσιμη ετυμηγορία και να εξαλειφθεί ή να μειωθεί η αντισυνταγματικά υπέρμετρη ζημιά, δεδομένου ότι υπήρξαν σημαντικά και αναστρέψιμα νομικά και αποδεικτικά σφάλματα κατά τη διάρκεια αυτής της δίκης».

Αυτή είναι η τρίτη δίκη που χάνει η Bayer αυτό το μήνα, μετά από τις δύο ξεχωριστές αποφάσεις 175 και 1,25 εκατ. δολαρίων. Πριν από αυτές, είχε κερδίσει εννέα συνεχόμενες δίκες για υποθέσεις που σχετίζονται με το Roundup.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπεράκτια αιολικά: Κινητοποίηση επενδύσεων έως 7,7 δισ. ευρώ μέχρι το 2030

Λιμάνια: Με προεδρικά διατάγματα η έγκριση αναπτυξιακών προγραμμάτων/master plan - Η ατζέντα των ρυθμίσεων

Toyota: Αυξήθηκαν 8,3% στο εξάμηνο οι παγκόσμιες πωλήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider