Stellantis: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα έσοδα γ' τριμήνου - «Πληγή» 3,2 δισ. δολαρίων από τις απεργίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Stellantis: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα έσοδα γ' τριμήνου - «Πληγή» 3,2 δισ. δολαρίων από τις απεργίες
Stellantis
Τo guidance της Stellantis, περιλαμβάνει διψήφιο προσαρμοσμένο περιθώριο λειτουργικών εσόδων, θετικές ταμειακές ροές και ολοκλήρωση επαναγορών μετοχών ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι απεργίες από το συνδικάτο United Auto Workers κόστισαν στην Stellantis περίπου 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένα έσοδα το γ' τρίμηνο, όπως γνωστοποίησε η εταιρία στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Stellantis, ανέφερε παγκόσμια έσοδα την Τρίτη, αυξημένα κατά 7% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο σε περίπου 48,08 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων κατά την περίοδο των απεργιών επηρεάστηκαν αρνητικά κατά 750 εκατ. ευρώ. Οι αποστολές της κατά το τρίτο τρίμηνο ενισχύθηκαν 11% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Παρά τις απεργίες των εργαζομένων, η Stellantis διατήρησε το guidance της για το 2023, εδραιώνοντας το «στίγμα» του παγκόσμιου αποτυπώματός της σε σύγκριση με τους κύριους ανταγωνιστές της με έδρα τις ΗΠΑ. Τόσο η Ford όσο και η GM αναθεώρησαν επί τα χείρω το outlook τους για το 2023 λόγω της αστάθειας που προκλήθηκε από τις στάσεις εργασίας.

Η εταιρεία αύξησε τις προοπτικές ανάπτυξης για αγορές όπως η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη. Υποβάθμισε ωστόσο τις προοπτικές στη Νότια Αμερική. Τo guidance της Stellantis, περιλαμβάνει διψήφιο προσαρμοσμένο περιθώριο λειτουργικών εσόδων, θετικές ταμειακές ροές και ολοκλήρωση επαναγορών μετοχών ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Premia: Ολοκληρώθηκε η πώληση ακινήτου έναντι 5,5 εκατ. ευρώ

Caterpillar: Άνω των προβλέψεων τα κέρδη γ' τριμήνου - «Καμπανάκι» για τη μείωση του ανεκτέλεστου

Γιατί η Goldman Sachs «γυρνά την πλάτη» στις αμερικανικές μετοχές - Η υπεραπόδοση της Wall Street δε θα επαναληφθεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider