Amazon: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα το τρίτο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα το τρίτο τρίμηνο
Έσοδα και κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις εμφάνισε η Amazon για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο.

Έσοδα και κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις εμφάνισε η Amazon για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNN, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου κατέγραψε έσοδα 143,1 δισ. δολαρίων σημειώνοντας αύξηση 13% από την ίδια περίοδο πέρυσι, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη 9,9 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας επίσης τις εκτιμήσεις. Η Amazon Web Services, αύξησε κατά 12% στα 23,1 δισ. δολάρια, τις τριμηνιαίες πωλήσεις της. Τα διαφημιστικά έσοδα ανήλθαν στα 12,1 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 26% από την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ αξιοσημείωτες ήταν οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική, με άνοδο 11% σε ετήσια βάση στα 87,9 δισ. δολάρια.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι μετοχές της Amazon ενισχύθηκαν πάνω από 3% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ έως τώρα φέτος, η μετοχή της Amazon έχει αυξηθεί περίπου 40%.

Οι απολύσεις που αύξησαν τα κέρδη

Η σημαντική αύξηση των πωλήσεων της Amazon φέτος έρχεται μετά από ένα δύσκολο 2022 για την εταιρεία αλλά και τον τεχνολογικό τομέα γενικότερα, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου ήταν οι προσπάθειες μείωσης κόστους.

Τον Μάρτιο, η Amazon ανακοίνωσε ότι περικόπτει 9.000 θέσεις εργασίας επιπλέον των 18.000 απολύσεων που είχε προαναγγείλει τον Ιανουάριο. Στις πρώτες μέρες της πανδημίας, η Amazon είδε τη ζήτηση να αυξάνεται, καθώς περισσότεροι άνθρωποι στράφηκαν στο ηλεκτρονικό εμπόριο, παραγγέλνοντας αγαθά μέσω διαδικτύου, εν μέσω lockdown και περιορισμών. Ωστόσο, καθώς οι περιορισμοί της πανδημίας άρχισαν να χαλαρώνουν και ο αυξανόμενος πληθωρισμός και άλλοι μακροοικονομικοί φόβοι περιόρισαν τις καταναλωτικές δαπάνες, η ζήτηση υποχώρησε.

Η εταιρεία το 2023 βλέπει τα έσοδά της να αυξάνονται σταθερά καθώς φαίνεται πως αποδίδουν οι προσπάθειες του Διευθύνοντος Συμβούλου, Άντυ Τζάσι να περιορίσει το κόστος.

Ωστόσο, τα καλά αποτελέσματα επισκιάζονται από τη μήνυση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου και 17 πολιτειών τον περασμένο μήνα, που κατηγορεί την Amazon για κατάχρηση της οικονομικής κυριαρχίας της στην αγορά και πλήγμα στον ανταγωνισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Πέθανε από καρδιακή ανακοπή ο πρώην πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ

Ποιο είναι το project «HERMES» της Intracom Telecom - Αίτημα ένταξης στις στρατηγικές επενδύσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider