Νέος γύρος απολύσεων στην Amazon - Στο «δρόμο» ακόμα 9.000 εργαζόμενοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος γύρος απολύσεων στην Amazon - Στο «δρόμο» ακόμα 9.000 εργαζόμενοι
Σε επιπλέον 9.000 απολύσεις θα προχωρήσει η Amazon μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα η διευθύνουσα σύμβουλος του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, Andy Jassy.

Σε επιπλέον 9.000 απολύσεις θα προχωρήσει η Amazon μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα η διευθύνουσα σύμβουλος του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, Andy Jassy.

Σύμφωνα με το CNBC, οι νέες περικοπές προσωπικού στην εταιρεία έρχονται να προστεθούν στις περίπου 18.000 απολύσεις που πραγματοποίησε η Amazon στο διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου - Ιανουαρίου.

Στην επιστολή του Jassy προς τους εργαζομένους της εταιρείας τονίζεται πως η απόφαση για τις νέες απολύσεις ελήφθη στη βάση των προσπαθειών της εταιρείας να εξορθολογίσει τις δαπάνες της, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν τόσο τα παγκόσμια οικονομικά δεδομένα όσο και η αβεβαιότητα που υπάρχει για το κοντινό μέλλον.

Όπως αναφέρει το CNBC, ο νέος γύρος απολύσεων θα επηρεάσει εργαζομένους στους κλάδους του cloud computing, του HR, του marketing αλλά και όσους απασχολούνται στη ζωντανή ροή της εφαρμογής Twitch της Amazon.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, η εταιρεία με έδρα στην Καλιφόρνια επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου μπαράζ προσλήψεων, καθώς το εργατικό της δυναμικό σε παγκόσμια κλίμακα εκτοξεύτηκε στα 1,6 εκατ. υπαλλήλους στα τέλη του 2021, από σχεδόν 800.000 εργαζομένους στα τέλη του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Το 2024 στο Διάστημα οι πρώτοι δορυφόροι για internet 

Credit Suisse: Μίνιμουμ οι 9.000 απολύσεις προσωπικού 

ΗΠΑ: Μπαράζ απολύσεων από «γίγαντες» της Wall Street - Ποιες εταιρείες κόβουν θέσεις εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider