Μπρετόν: Ξεκίνησαν έρευνες σε τρεις τεχνολογικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του X

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπρετόν: Ξεκίνησαν έρευνες σε τρεις τεχνολογικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του X
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
O Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν έρευνες σε τρεις τεχνολογικές πλατφόρμες σχετικά με τον έλεγχο περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένου του X του Έλον Μασκ έπειτα από τα περιστατικά παραπληροφόρησης που σημειώθηκαν με τον πόλεμο Χαμάς- Ισραήλ.

O Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν έρευνες σε τρεις τεχνολογικές πλατφόρμες σχετικά με τον έλεγχο περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένου του X του Έλον Μασκ, έπειτα από τα περιστατικά παραπληροφόρησης που σημειώθηκαν με τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς.

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες (Digital Services Act), οι πολύ μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες και οι μηχανές αναζήτησης πρέπει να λάβουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν το παράνομο περιεχόμενο και τους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια αλλά και να προστατεύσουν τις υπηρεσίες τους από τεχνικές χειραγώγησης.

Σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης στη France Inter, ο Μπρετόν, δεν διευκρίνισε ποιες είναι οι άλλες δύο πλατφόρμες που ερευνώνται. «Ο δικαστής μπορεί ενδεχομένως να τους απαγορεύσει προσωρινά τη λειτουργία εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά», ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ο Μητσοτάκης απαντά «γιατί μια τρίτη τετραετία» - Το κόμμα Καρυστιανού «καταπίνει» τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Ο Δούκας παίρνει αποστάσεις

Εφορία: Έκρηξη 30% του αριθμού των οφειλετών τον Μάρτιο

Η θέση εργασίας με τα πιο πολλά χρήματα στην Ελλάδα - Έως 150.000 ευρώ ετησίως

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider