Netflix: Σχέδια για αυξήσεις στις τιμές, μετά το «άλμα» στους νέους συνδρομητές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Netflix: Σχέδια για αυξήσεις στις τιμές, μετά το «άλμα» στους νέους συνδρομητές
Αύξηση ορισμένων τιμών στις ΗΠΑ, αλλά και άλλες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, σχεδιάζει το Netflix, το οποίο είδε την προσπάθειά του να περιορίσει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης να αποδίδει «καρπούς» - που μεταφράστηκαν σε περισσότερους κατά 10,8% συνδρομητές κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους. 

Αύξηση ορισμένων τιμών στις ΗΠΑ, αλλά και άλλες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, σχεδιάζει το Netflix, το οποίο είδε την προσπάθειά του να περιορίσει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης να αποδίδει «καρπούς» - που μεταφράστηκαν σε 8,8 εκατομμύρια νέους συνδρομητές κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η δημοφιλής πλατφόρμα γνώρισε αύξηση 10,8% στους συνδρομητές, κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, ήτοι η μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδος από το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει άμεσα τις τιμές για το βασικό της πρόγραμμα στις ΗΠΑ - το οποίο δεν είναι πλέον διαθέσιμο σε νέους πελάτες - στα 11,99 δολ. από 9,99 δολ. και το κόστος του premium προγράμματος στα 22,99 δολ. από 19,99 δολ.. Επίσης, αναμένεται να προχωρήσει σε αυξήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία.

Οι αυξήσεις των τιμών αποτελούν ένδειξη των προσπαθειών της εταιρείας να βελτιώσει την κερδοφορία της και να «απογαλακτίσει» τους καταναλωτές από τις χαμηλές μηνιαίες συνδρομές.

Η προσπάθεια της εταιρείας να βάλει τέλος στην κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης του Netflix και το σχέδιο που υποστηρίζει διαφημίσεις χαμηλότερου κόστους αποτελούν μέρος ενός πλάνου προσέλκυσης νέων πελατών και ενίσχυσης των εσόδων ανά χρήστη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nokia: «Κατρακύλα» 69% στα κέρδη γ' τριμήνου - 14.000 απολύσεις

Η Amazon ξεκινά παραδόσεις με drones σε Ιταλία και Βρετανία

Pop Market: Οι λόγοι της διακοπής του quick commerce και η αλλαγή πλεύσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider