LVMH: Υποχωρούν οι μετοχές καθώς μειώνονται οι πωλήσεις του πολυτελούς κολοσσού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
LVMH: Υποχωρούν οι μετοχές καθώς μειώνονται οι πωλήσεις του πολυτελούς κολοσσού
Η αβεβαιότητα των επιτοκίων αλλά και η ταλανιζόμενη κινεζική οικονομία διώχνουν τους επενδυτές από τις μετοχές ειδών πολυτελείας.

«Κατρακύλα» σημειώνουν οι μετοχές της LVMH που κατέγραψαν το χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Δεκέμβριο εξαιτίας της βραδύτερης αύξησης εσόδων που ανακοίνωσαν για το τρίτο τρίμηνο. Πιο συγκεκριμένα, οι μετοχές υποχωρούν κατά περίπου 6%, παρασύροντας τις τιμές των μετοχών και των ανταγωνιστών όπως η Kering, η Hermes, η Swatch, η Richemont και η Burberry.

Βραδύτερη ανάπτυξη πωλήσεων στα πολυτελή brands

Ο οίκος LVMH, που περιλαμβάνει τα πολυτελή brands Louis Vuitton, Dior και Tiffany, κατέγραψε αύξηση 9% στα έσοδα του τρίτου τριμήνου με βραδύτερη ωστόσο ανάπτυξη λόγω της μείωσης της αγοραστικής δυνατότητας μετά την πανδημία, του υψηλού πληθωρισμού και της παγκόσμιας οικονομικής αναταραχής.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, η JP Morgan σε σημείωμά της ανέφερε: «Η LVMH κατά την άποψή μας παραμένει μεταξύ των ονομάτων που θα έπρεπε να πλοηγηθούν σε αυτήν τη συνεχιζόμενη αστάθεια σχετικά καλύτερα. Αλλά με το τρέχον αρνητικό μομέντουμ αποτελεσμάτων και τις αβέβαιες προοπτικές, βλέπουμε περιορισμένα περιθώρια απόλυτης επαναξιολόγησης βραχυπρόθεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος στο καταναλωτικό ξεφάντωμα

Το καταναλωτικό ξεφάντωμα μετά την πανδημία φαίνεται πως τελείωσε και η LVMH αντιμετωπίζει επιβράδυνση της ζήτησης για πολυτελή προϊόντα τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη. Εκεί ο πληθωρισμός και οι αυξημένες τιμές έχουν απομακρύνει ειδικά τους νέους καταναλωτές από την αγορά πολυτελών προϊόντων με τη JP Morgan, να αναφέρει πως η τάση αυτή θα επηρεάσει την ευρύτερη βιομηχανία.

Πλήγμα φαίνεται πως δέχονται και τα υπόλοιπα πολυτελή brands καθώς οι μετοχές της Kering, ιδιοκτήτριας της Gucci, υποχώρησαν 3,2% ενώ η Hermes έχασε επίσης περισσότερο από 3%.

Η αβεβαιότητα των επιτοκίων αλλά και η ταλανιζόμενη κινεζική οικονομία διώχνουν τους επενδυτές από τις μετοχές ειδών πολυτελείας ενώ και οι πωλήσεις κλονίζονται καθώς οι καταναλωτές σε ΗΠΑ και Ευρώπη πλέον δεν ανοίγουν εύκολα το πορτοφόλι τους.

Photo: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Τσιμπημένες» οι τιμές του Internet στην Ελλάδα - Τι δείχνει έρευνα για σταθερή και κινητή

Smartphones με οθόνες που «αυτοθεραπεύονται»; - Σε 5 χρόνια θα βρίσκονται στην αγορά

Smart Park: Τι φέρνει για Trade Estates και REDS το deal των Σπάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider