Ιταλία: Σκέψεις για πώληση του 8% της Monte dei Paschi τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Σκέψεις για πώληση του 8% της Monte dei Paschi τον Οκτώβριο
Tο ενδεχόμενο πώλησης μεριδίου 8% της κρατικά ελεγχόμενης τράπεζας Monte dei Paschi di Siena (MPS) το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας, όπως μεταδίδουν η εφημερίδα Il Messaggero και το Reuters.

Tο ενδεχόμενο πώλησης μεριδίου 8% της κρατικά ελεγχόμενης τράπεζας Monte dei Paschi di Siena (MPS) το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας, όπως μεταδίδουν η εφημερίδα Il Messaggero και το Reuters.

Η εφημερίδα που δεν αποκαλύπτει τις πηγές της αναφέρει πως το υπουργείο έχει ήδη επιλέξει την Equita SIM ως σύμβουλό της για την πώληση.

Να σημειωθεί πως η Ιταλία κατέχει το 64% της τράπεζας της Τοσκάνης μετά από ένα πρόγραμμα διάσωσης του 2017, το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τότε υπό τον όρο ότι η κρατική ενίσχυση είναι προσωρινή, γεγονός που μάλλον δρομολογεί τις τωρινές εξελίξεις.

Ήδη από τον περασμένο Μάιο, το Reuters, ανέφερε πως το ιταλικό Υπουργείο Οικονομικών ήταν ανοικτό στο να πουλήσει το μερίδιο της MPS στην αγορά, εάν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες.

Πηγές ανέφεραν πρόσφατα πως ότι το υπουργείο σκέφτεται να πουλήσει μικρά πακέτα μετοχών δεδομένης της απουσίας αγοραστή για ολόκληρη την τράπεζα, διατηρώντας παράλληλα την μετοχική πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: «Πράσινο φως» σε αμφιλεγόμενο έργο πετρελαίου και αερίου στη Βόρεια Θάλασσα

Κίνα: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Evergrande

Γερμανία - έρευνα: Πώς ο «κλιματικός» μετασχηματισμός της βιομηχανίας «αβαντάρει» την ακροδεξιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider