«Πράσινο φως» στη Βρετανία για εξαγορά-μεγατόνων της Activision Blizzard από την Microsoft

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» στη Βρετανία για εξαγορά-μεγατόνων της Activision Blizzard από την Microsoft
Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) είχε μπλοκάρει την αρχική πρόταση 69 δισ. δολαρίων για εξαγορά του τεχνολογικού γίγαντα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2022.

Ανοίγει ο δρόμος από την ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της Βρετανίας στη Microsoft για εξαγορά της Activision Blizzard μετά και την αναδιαρθρωμένη πρόταση που υπέβαλε τον Αύγουστο.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) είχε μπλοκάρει την αρχική πρόταση 69 δισ. δολαρίων για εξαγορά του τεχνολογικού γίγαντα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2022, λόγω ανησυχιών ότι θα περιόριζε τον ανταγωνισμό στον τομέα τυχερών παιχνιδιών cloud.

Στη συνέχεια, η Microsoft πρότεινε μια νέα συμφωνία εξαγοράς, προσφέροντας να εκχωρήσει τα δικαιώματα cloud για υπάρχοντα παιχνίδια για υπολογιστές και κονσόλες Activision αλλά και για νέα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν από την Activision Blizzard τα επόμενα 15 χρόνια, στη γαλλική εταιρεία έκδοσης παιχνιδιών Ubisoft Entertainment.

Η Αρχή είχε προθεσμία στις 18 Οκτωβρίου για να μελετήσει τη συναλλαγή.

«Ενώ η CMA έχει εντοπίσει λίγες υπολειπόμενες ανησυχίες με τη νέα συμφωνία, η Microsoft έχει προτείνει διορθωτικά μέτρα που η CMA έχει προσωρινά συμπεράνει ότι θα αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα», δήλωσε η ρυθμιστική αρχή την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να διαβουλεύεται σχετικά με τις προτεινόμενες διορθώσεις πριν καταλήξει σε τελική απόφαση. .

«Είμαστε ενθαρρυμένοι από αυτή τη θετική εξέλιξη στη διαδικασία αναθεώρησης από τη CMA. Παρουσιάσαμε λύσεις που πιστεύουμε ότι ανταποκρίνονται πλήρως στις εναπομείνασες ανησυχίες της CMA σχετικά με το streaming παιχνιδιών στο cloud και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να πάρουμε έγκριση και να κλείσουμε πριν από την προθεσμία της 18ης Οκτωβρίου», δήλωσε ο Μπραντ Σμιθ, αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Microsoft, σύμφωνα με το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BoJ: Επιμένει σε αρνητικά επιτόκια - Τα άφησε αμετάβλητα και τον Σεπτέμβριο

Ποιοι είναι οι στρατηγικοί πυλώνες ανάπτυξης του ομίλου Goody’s – Επιστροφή στα κέρδη το 2022

ΗΠΑ: Τι σηματοδοτεί το πρωτοφανές εδώ και 23 χρόνια απεργιακό κύμα 

gazzetta
gazzetta reader insider insider