Mytilineos: Ανέλαβε έργο ενεργειακής μετάβασης στη βρετανική αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mytilineos: Ανέλαβε έργο ενεργειακής μετάβασης στη βρετανική αγορά
mytilineosgeniki
Πρόκειται για το έργο “Eastern Green Link 1”, που αφορά έργο δικτύου σταθμών μετατροπέων HVDC.

Προτιμώμενος προμηθευτής για το έργο “Eastern Green Link 1”, που αφορά έργο δικτύου σταθμών μετατροπέων HVDC στην αγορά της Βρετανίας, έχει αναδειχθεί η κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η Mytilineos καθώς και η GE Vernova, στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που διενεργούν οι “SP Transmission” και “National Grid Electricity Transmission”.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εφόσον ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας και καταρτιστούν οι τελικές συμβάσεις του έργου, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η κοινοπραξία θα αναλάβει την κατασκευή των σταθμών μετατροπής που θα επιτρέψουν τη σύνδεση της υποθαλάσσιας ζεύξης συνεχόμενου ρεύματος υψηλής τάσης HVDC με το χερσαίο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας.

Ο αγωγός ηλεκτρικής ενέργειας, μήκους 190 χιλιομέτρων, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών, θα μεταφέρει αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια σπίτια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλαστικά Θράκης: Ανθεκτικά μεγέθη στο πρώτο εξάμηνο του 2023

BriQ Properties ΑΕΕΑΠ: Χαρτοφυλάκιο 142 εκατ. ευρώ – Τα logistics και το deal με ICI

Ελλάκτωρ: «Στρώνει δρόμο» για παροχή μερίσματος - Η Αττική Οδός, η ΑΚΤΩΡ, η μαρίνα Αλίμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider