Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Πόλος έλξης διεθνών ασθενών

Έφη Τσιβίκα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Πόλος έλξης διεθνών ασθενών
Με συνεχείς επενδύσεις σε υποδομές, εξοπλισμό και επιστημονικό δυναμικό, αναγνωρίζεται σήμερα ως ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία της Ευρώπης, προσελκύοντας Έλληνες και διεθνείς ασθενείς.

Σταθερή αναπτυξιακή πορεία διαγράφει το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, του Ομίλου «Ιατρικό Αθηνών», αφήνοντας έντονο στίγμα στον υγειονομικό χάρτη της Βορείου Ελλάδας αλλά και στην οικονομία της περιοχής.

Με συνεχείς επενδύσεις σε υποδομές, εξοπλισμό και επιστημονικό δυναμικό, αναγνωρίζεται σήμερα ως ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία της Ευρώπης, προσελκύοντας Έλληνες και διεθνείς ασθενείς από τις γειτονικές και όχι μόνο χώρες. Μάλιστα, ορισμένα από τα τμήματά του αποτελούν Κέντρα Αναφοράς, Αριστείας ή Εξειδικευμένα Κέντρα στην Ευρώπη αλλά και τον κόσμο.

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, μια επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ, ιδρύθηκε το 2000 και λειτουργεί σε ένα κτίριο 50.000 τ.μ.. Σήμερα, απασχολεί περισσότερους από 800 εργαζομένους και έχει περισσότερους από 1.000 διακεκριμένους συνεργάτες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Διαθέτει στο δυναμικό του 383 νοσηλευτικές κλίνες και περιλαμβάνει 23 πλήρως εξοπλισμένες χειρουργικές αίθουσες, 7 αίθουσες τοκετών και δύο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 48 κλινών.

Μαζί με τις υποδομές του Γενικού Νοσοκομείου, στις εγκαταστάσεις του λειτουργούν μία Παιδιατρική Κλινική, ένα Μαιευτικό και Γυναικολογικό Τμήμα, το Κέντρο Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης – IVF καθώς και το Κέντρο Αποκατάστασης και Αθλητιατρικής.

Σε εξέλιξη η επέκτασή του

Αποτελώντας την αιχμή του δόρατος στην αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η επέκτασή του, ενώ έπεται η υλοποίηση πρωτοποριακών σχεδίων.

Το Φεβρουάριο του 2023 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων υπερσύγχρονων χειρουργικών αιθουσών του, μια επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ. Πλέον, αναμένεται η ολοκλήρωση της υπερσύγχρονης ογκολογικής μονάδας, η οποία προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και πρόκειται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα, με βάση τα τελευταία διεθνή πρωτόκολλα.

Η συνολική επένδυση της επέκτασης, που συμπεριλαμβάνει την ογκολογική μονάδα, τη δομή των ψηφιακών χειρουργείων που έχει ήδη ολοκληρωθεί καθώς και κάποιες άλλες υποδομές, προσεγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ.

Στα μελλοντικά σχέδια του Ομίλου για το Διαβαλκανικό εντάσσεται η δημιουργία πρότυπης ιατρικής πανεπιστημιακής σχολής, όταν το νομικό και θεσμικό πλαίσιο το επιτρέψουν, καθώς και η ενίσχυση της εξωστρέφειας με επέκταση στον ιατρικό τουρισμό.

Ισχυρό οικονομικό αποτύπωμα

Από την ίδρυσή του, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, έχει αφήσει σημαντικό αποτύπωμα στην οικονομία της χώρας αλλά και της περιοχής.

Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ομίλου, κατά τα πρώτα 20 χρόνια λειτουργίας του δαπανήθηκαν 325 εκατ. ευρώ σε μισθοδοσίες, 180 εκατ. ευρώ σε καταβολές στο Ελληνικό Δημόσιο, 131 εκατ. ευρώ σε καταβολές σε ασφαλιστικά ταμεία, 683 εκατ. ευρώ σε προμήθειες από ελληνικές εταιρείες, ενώ η εισροή συναλλάγματος από διεθνείς ασθενείς ανήλθε στα 60 εκατ. ευρώ.

Στο διάστημα αυτό έχει λάβει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, καθώς έχει συμπεριληφθεί στη λίστα «Best Hospitals Worldwide 2014 & 2015» και «Preferred Partner Hospital 2016, 2017 & 2018» του Diplomatic Council (DC). Επιπλέον, το 2018 έλαβε πρώτο στην Ευρώπη, μεταξύ των γενικών νοσοκομείων, την τριετή πιστοποίηση από το Διεθνή Οργανισμό Global Healthcare Accreditation (GHA), για την αριστεία του στην παροχή υπηρεσιών Ιατρικού Τουρισμού.

Η δραστηριότητα του Ομίλου στη ρουμανική αγορά

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Διαβαλκανικό δεν είναι ο μόνος «κρίκος» που συνδέει τον Όμιλο με τα Βαλκάνια, καθώς δραστηριοποιείται εδώ και δύο δεκαετίες με τη θυγατρική του Medsana στη Ρουμανία.

Πρόκειται για ένα δίκτυο τεσσάρων ιατρικών κέντρων, με 340 άτομα έμμισθο προσωπικό και συνεργάτες ιατρούς. Η δραστηριότητα του ομίλου στη ρουμανική αγορά είναι έντονη, με 100.000 επισκέψεις ετησίως, 26.500 επισκέψεις εταιρικών πελατών, 11.000 ασφαλισμένους σε προγράμματα capitation (κλειστού τύπου), 204.000 εργαστηριακές αναλύσεις και 24.000 απεικονιστικές εξετάσεις το χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider