Αφού δούλεψε 20 χρόνια στη L'Oreal, διοικεί «κολοσσό» 9,5 δισ. ευρώ - Τα «μυστικά» της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αφού δούλεψε 20 χρόνια στη L'Oreal, διοικεί «κολοσσό» 9,5 δισ. ευρώ - Τα «μυστικά» της
«Ό,τι έχεις κάνει στο παρελθόν, κάθε επιλογή σου σε έχει φτάσει εδώ που είσαι σήμερα» υπογραμμίζει η επιχειρηματίας με περιουσία 235 εκατ. ευρώ.

Η Σου Ναμπί από πάντα λάτρευε την επιστημονική φαντασία και το διάστημα ενώ σαν παιδί, ονειρευόταν να γίνει αστροναύτης. Σήμερα, η Γαλλίδα επιχειρηματίας με καταγωγή από την Αλγερία είναι περισσότερο γνωστή για τις ρηξικέλευθες κινήσεις της εδώ και δεκαετίες στον χώρο της ομορφιάς και των καλλυντικών, που αφήνουν παγκόσμιο αποτύπωμα.

Εργάστηκε στη L'Oreal για 20 χρόνια, όπου διετέλεσε πρόεδρος τόσο της Lancôme όσο και της L'Oréal Paris, ενώ είναι επίσης η δημιουργός της σειράς vegan προϊόντων περιποίησης δέρματος «Orveda», η οποία κυκλοφόρησε στα ράφια το 2017. Από το 2020, αποτελεί μάλιστα τη δυναμική και αποτελεσματική ηγέτιδα της Coty, με χρηματιστηριακή αξία 9,68 δισ. δολαρίων (9,5 δισ. ευρώ με βάση το κλείσιμο της Wall Street την Παρασκευή) που φιλοξενεί τα CoverGirl, Kylie Cosmetics και αμέτρητα εμβληματικά αρώματα, με τεράστια απήχηση στις νεαρές γυναίκες.

Από τη L'Oreal μέχρι την Orveda, η 55χρονη έχει μάθει να παίρνει το χρόνο της. Δεν υιοθετεί την ιδέα της «ξαφνικής επιτυχίας που ήρθε σε μία νύχτα» αλλά τάσσεται υπέρ της οπτικής πως «τα αγαθά κόποις κτώνται». «Ό,τι απαιτεί χρόνο, παίρνει σεβασμό και από το πέρασμα του χρόνου. Οπότε μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε πράγματα που θα έχουν πρόσκαιρη και ευκαιριακή επιτυχία, αλλά να οραματίζεστε μακροπρόθεσμα, με το βλέμμα σας στο μέλλον. Επειδή όσο πιο γρήγορη είναι η επιτυχία, τόσο πιο εύκολα χάνεται και διαδέχεται την αποτυχία. Πάρτε, λοιπόν, το χρόνο σας. Δεν είναι εχθρός σας σε καμία των περιπτώσεων» συμβουλεύει.

Αλλά σε κάθε βήμα, αυτό που πραγματικά έκανε ιδιαίτερη επιτυχημένη την καριέρα της Σου Ναμπί είναι η ικανότητά της να αξιοποιεί σωστά μια καλή ιστορία. Όταν ασχολήθηκε με τη βιομηχανία της ομορφιάς, έφτιαξε ένα προφίλ που συνδέει τις γνώσεις της στη βιοτεχνολογία και το μεταπτυχιακό της. «Για μένα, η επιχείρηση έχει να κάνει με το αφήγημά της. Όχι ψεύτικα λόγια αλλά αληθινές και αυθεντικές ιστορίες, που θα επιτρέψουν τους ανθρώπους να ταυτιστούν και να δουν κομμάτια του εαυτού τους» τονίζει. «Ό,τι έχεις κάνει στο παρελθόν, κάθε επιλογή σου σε έχει φτάσει εδώ που είσαι σήμερα», καταλήγει η επιχειρηματίας με περιουσία 235 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Με 8 ώρες δουλειάς από το σπίτι, βγάζω 18.500 ευρώ»: Πώς τα κατάφερε ένας 50χρονος πατέρας

Πώς μία 36χρονη «βούτηξε» 2,5 εκατ. ευρώ από Επιζώντα του Ολοκαυτώματος

Άφησε ηγετική θέση στην Apple και άνοιξε εστιατόριο: «Έβγαλα 9 εκατ. ευρώ το 2022»

gazzetta
gazzetta reader insider insider