Starbucks: Αποχωρεί και από το ΔΣ ο πρώην CEO, Χάουαρντ Σουλτς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Starbucks: Αποχωρεί και από το ΔΣ ο πρώην CEO, Χάουαρντ Σουλτς
Πριν από την αποχώρησή του, ο Σουλτς είπε στο CNBC ότι δεν έχει σκοπό να αναλάβει ξανά τα ηνία ως CEO.

Και από το διοικητικό συμβούλιο της Starbucks πρόκειται να παραιτηθεί ο πρώην CEO Χάουαρντ Σουλτς, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

«Ανυπομονώ να υποστηρίξω αυτήν την επόμενη γενιά ηγετών για να κατευθύνουν τα Starbucks στο μέλλον ως πελάτης, υποστηρικτής και συνήγορος στον ρόλο μου ως επίτιμου προέδρου», δήλωσε ο Σουλτς.

Η εταιρεία είπε ότι η αλλαγή ήταν μέρος μιας προγραμματισμένης μετάβασης, αλλά ο 70χρονος Σουλτς δεν έδωσε λόγο για την αποχώρησή του.

Η τρίτη του θητεία ως διευθύνων σύμβουλος των Starbucks έληξε τον Μάρτιο, καθώς ο Laxman Narasimhan ανέλαβε τον ρόλο. Ο Σουλτς πέρασε 11 μήνες στην κορυφαία θέση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δημιούργησε μια στρατηγική για να εκσυγχρονίσει τα καφέ της εταιρείας, να βελτιώσει τις σχέσεις με τους barista της και να τροφοδοτήσει περαιτέρω την ανάπτυξη των πωλήσεων.

Πρωτοστάτησε επίσης στην κυκλοφορία του Starbucks Oleato, μιας σειράς ποτών με ελαιόλαδο.

Πριν από την αποχώρησή του, ο Σουλτς είπε στο CNBC ότι δεν έχει σκοπό να αναλάβει ξανά τα ηνία ως CEO.

Ο Σουλτς παραιτήθηκε προηγουμένως από το διοικητικό συμβούλιο των Starbucks τον Ιούνιο του 2018 για να προετοιμαστεί για μια πιθανή προεδρική υποψηφιότητα, προτού αποφασίσει να μην υποβάλει τελικά. Είχε ήδη παραδώσει τον ρόλο του CEO στον Kevin Johnson το 2017.

Καθώς ο Schultz αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο, η Wei Zhang θα πάρει τη θέση του. Η Zhang υπηρέτησε ως ανώτερος σύμβουλος της Alibaba και πρόεδρος της Alibaba Pictures Group. Η εμπειρία της με τον κινεζικό γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου θα μπορούσε να βοηθήσει τα Starbucks καθώς προσπαθεί να βοηθήσει την κινεζική επιχείρησή του να ανακάμψει. Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά των Starbucks και ορισμένες τάσεις εκεί, όπως οι παραγγελίες μέσω κινητού, έχουν εμπνεύσει αλλαγές στις δραστηριότητες της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Η Zhang είχε επίσης στο παρελθόν ρόλους στις News Corp China, CNBC China, Bain και General Electric. Αυτή τη στιγμή υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο του Ralph Lauren.

Είναι η τρίτη γυναίκα στο διοικητικό συμβούλιο εννέα ατόμων των Starbucks, το οποίο περιλαμβάνει την πρόεδρο Mellody Hobson και τη CEO της Land O'Lakes, Beth Ford.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα άνοδος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Αύγουστο: Στο +3,7% - «Αγκάθι» τα καύσιμα

Βρετανία: Η MI5 είχε προειδοποιήσει τους Τόρις για ύπαρξη κατασκόπων της Κίνας μεταξύ υποψήφιων

Στη Γερμανία η «Pirola»: Η νέα υποπαραλλαγή BA.2.86 του κορονοϊού

gazzetta
gazzetta reader insider insider