H TSMC θα επενδύσει 100 εκατ. δολάρια στην IPΟ της Arm Holdings

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H TSMC θα επενδύσει 100 εκατ. δολάρια στην IPΟ της Arm Holdings
Η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), κορυφαίος παραγωγός ημιαγωγών προηγμένης τεχνολογίας στον κόσμος, αναμένεται να επενδύσει μέχρι 100 εκατομμύρια δολάρια στην πολυαναμενόμενη αρχική δημόσια προσφροά (IPO) της Arm Holdings Plc. 

Η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), κορυφαίος παραγωγός ημιαγωγών προηγμένης τεχνολογίας στον κόσμος, αναμένεται να επενδύσει μέχρι 100 εκατομμύρια δολάρια στην πολυαναμενόμενη αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της Arm Holdings Plc, η οποία αναμένεται να είναι και η μεγαλύτερη του 2023.

H Arm Holdings, εταιρεία που το 2016 εξαγόρασε η SoftBank έναντι 32 δισ. δολάρια, αναμένεται να αντλήσει μέχρι και 4,87 δισ. δολάρια στη δημόσια προσφορά της.

Η Arm έχει ήδη συμφωνήσει με άλλους μεγάλους πελάτες ως βασικούς επενδυτές της IPO, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Nvidia, Aplhabet, Advanced Micro Devices, Intel και Samsung Electronics.

Η TSMC, εταιρεία η οποία διατηρεί στο πελατολόγιό της τεχνολογικούς κολοσσούς όπως οι Apple και Nvidia, και η οποία τον Αύγουστο ανακοίνωσε την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Γερμανία, μία επένδυση ύψους 10 δισ. δολαρίων, έχει επίσης συμφωνήσει να αποκτήσει το 10% των μετοχών της αυστριακής IMS Nanofabrication Global, έναντι 432,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TotalEnergies: Διατηρεί το πλαφόν στις τιμές των καυσίμων και πέραν της 31/12

Βρετανία: «Λουκέτο» σε 400 καταστήματα της Wilko - Πάνω από 9.000 απολύσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider