Αρνό: Αγόρασε «στα χαμηλά» μετοχές της εταιρείας του, LVMH, αξίας 215 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνό: Αγόρασε «στα χαμηλά» μετοχές της εταιρείας του, LVMH, αξίας 215 εκατ. ευρώ
Ο Arnault, το δεύτερο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο, αγοράζει τακτικά μετοχές της LVMH, με διαλείμματα στις περιόδους γύρω από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

Ευκαιρία για μαζική αγορά μετοχών της εταιρείας του, LVMH, αξίας 215 εκατ. ευρώ, είδε ο δισεκατομμυριούχος Bernard Arnault, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα του πολυτελούς ομίλου στα τέλη Ιουλίου συνέβαλαν στην πτώση της τιμής της μετοχής.

Με «οχήματα» τις Financiere Agache και Christian Dior ο Arnault άρχισε να αγοράζει μετοχές LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE τρεις ημέρες μετά την έκθεση αποτελεσμάτων της 25ης Ιουλίου, σύμφωνα με τις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές. Η μετοχή έχει υποχωρήσει 14% έκτοτε, επιβαρυμένη από την επιβράδυνση των οικονομιών σε Κίνα και ΗΠΑ, τον επίμονο πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας και η οικογένειά του κατέχουν περίπου το 48% των μετοχών της LVMH με σχεδόν το 64% των δικαιωμάτων ψήφου. Ο Arnault, το δεύτερο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο, αγοράζει τακτικά μετοχές της LVMH, με διαλείμματα στις περιόδους γύρω από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, δείχνουν οι καταθέσεις.

Τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου της LVMH έδειξαν ότι το μεγαθήριο ειδών πολυτελείας, ιδιοκτήτης εμπορικών σημάτων όπως η Louis Vuitton και η Tiffany, αντιμετωπίζει δυσκολίες στις ΗΠΑ, με τα έσοδα να μειώνονται κατά 1% εκεί. Αυτή η απόδοση τρόμαξε τους επενδυτές, με τις μετοχές να υποχωρούν 5,2% στην επόμενη συνεδρίαση, μια κίνηση που παρέσυρε όλο τον κλάδο προς τα κάτω καθώς και τον γαλλικ’ο δείκτη CAC 40.

Η πτώση 7,8% των μετοχών της LVMH τον περασμένο μήνα ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Δεκέμβριο. Οι απώλειες την περασμένη εβδομάδα εκθρόνισαν την LVMH ως τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία σε χρηματιστηριακή αξία, με τη δανική φαρμακευτική εταιρεία Novo Nordisk να ξεπερνά τον γίγαντα πολυτελείας χάρη στις ραγδαίες πωλήσεις της θεραπείας της για την παχυσαρκία Ozempic.

Αυτό σημαίνει ότι ο πλούτος του Arnault έχει μειωθεί από το ρεκόρ των 212,4 δισ. δολαρίων στα μέσα Ιουλίου. Από την Πέμπτη, διαμορφώθηκε στα 170,4 δισ. δολάρια, πίσω από τα 230,7 δισ. δολάρια του Έλον Μασκ, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Οι μετοχές της LVMH εξακολουθούν να είναι αυξημένες κατά περίπου 8,8% για το έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εισαγγελία NY: Απάτη μεγατόνων ο Τραμπ - «Φούσκωνε» την περιουσία κατά 3,6 δισ. για καλύτερη φορολογία και δανεισμό

Σκρέκας: Επέκταση του πλαφόν σε όλα τα είδη διατροφής και διαβίωσης σε έκτακτες ανάγκες

Hellenic Train: Με λεωφορεία τα δρομολόγια της γραμμής Λάρισα - Βόλος - Λάρισα

gazzetta
gazzetta reader insider insider