Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο συνιδρυτής της Adobe, Τζον Γουόρνοκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο συνιδρυτής της Adobe, Τζον Γουόρνοκ
Ο επιχειρηματίας Τζον Γουόρνοκ και συνιδρυτής της Adobe «έφυγε» σε ηλικία 82 ετών, με την αιτία του θανάτου του να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Ο επιχειρηματίας Τζον Γουόρνοκ και συνιδρυτής της Adobe «έφυγε» σε ηλικία 82 ετών, με την αιτία του θανάτου του να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή, ενώ αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, Μάρβα, και τρία παιδιά.

Πριν από την ίδρυση της Adobe, ήταν επιστημονικός υπεύθυνος στο Xerox Palo Alto Research Center και κατείχε θέσεις στις Evans & Sutherland Computer, Computer Sciences, IBM και στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα. Ο Γουόρνοκ ήταν κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην ηλεκτρολογία, μεταπτυχιακού στα μαθηματικά και πτυχίου στα μαθηματικά και τη φιλοσοφία, όλα από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα.

Δημιούργησε την Adobe το 1982 μαζί με τον Τσαρλς Γκέσκε και διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος μέχρι το 2000 και τεχνικός διευθυντής μέχρι την αποχώρησή του το 2001. Υπήρξε ακόμη πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου για σχεδόν τρεις δεκαετίες μέχρι το 2017, μαζί με τον Γκέσκε για το μεγαλύτερο μέρος της θητείαας του. Ο Γουόρνοκ παρέμεινε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μέχρι το θάνατό του ενώ ο Γκέσκε πέθανε το 2021 σε ηλικία 81 ετών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το επιχειρηματικό δίδυμο συναντήθηκε για πρώτη φορά στη Xerox Holdings. Το πρώτο τους προϊόν ήταν η PostScript, η οποία έφερε την επανάσταση στο desktop publishing». «Η επαφή μου με τον Τζον τα τελευταία 25 χρόνια ήταν το αποκορύφωμα της επαγγελματικής μου καριέρας», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Adobe, Σαντανού Ναραγιέν, σε ένα email προς τους εργαζόμενους. «Ήταν το πρότυπο και ο μέντοράς μου, είμαι τόσο ευγνώμων που τον θεωρώ φίλο μου» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Luna-25 συνετρίβη στη Σελήνη

Περάκη (Αναπληρώτρια Πρύτανης MIT): «Η AI μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο, όχι να τον αντικαταστήσει»

Meteo: Σημαντική επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών με καιρό Hot-Dry-Windy

gazzetta
gazzetta reader insider insider