Σημαντικό deal για την BAE Systems

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντικό deal για την BAE Systems
Ο αμυντικός κολοσσός θα καταβάλει 5,6 δισ. δολάρια σε μετρητά για να αποκτήσει τη μονάδα αεροναυπηγικής της Ball Corp

Μια σημαντική εξαγορά ανακοίνωσε η BAE Systems, ανοίγοντας τον δρόμο για το μεγαλύτερο deal φέτος από εταιρεία που εδρεύει στη Βρετανία. Ο αμυντικός κολοσσός θα καταβάλει 5,6 δισ. δολάρια σε μετρητά για να αποκτήσει τη μονάδα αεροναυπηγικής της Ball Corp., η οποία κατασκευάζει όργανα και αισθητήρες για τα πάντα, από τα διαστημικά ταξίδια έως την πρόγνωση καιρού.

Το deal, το οποίο η BAE εκτιμά ότι θα δώσει ώθηση στα περιθώρια και τα κέρδη της ήδη από το πρώτο έτος, ενδέχεται επίσης να αναζωοπυρώσει τις ελπίδες των επενδυτών για τόνωση της δραστηριότητας στις εξαγορές και συγχωνεύσεις στη διάρκεια ενός καλοκαιριού που αναμένεται «μουντό».

Η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί από έναν συνδυασμό έκδοσης νέου εξωτερικού χρέους και υφιστάμεωνων ταμειακών πόρων και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

Σημειώνεται ότι το Reuters είχε μεταδώσει τον Ιούλιο ότι οι εταιρείες private equity Blackstone και Veritas Capital Fund Management ανταγωνίζονταν αμυντικές εταιρείες όπως η BAE, η General Dynamics και η Textron για την εξαγορά της επιχείρησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Captagon: Ανησυχία στην Ευρώπη από το ναρκωτικό των 3 δολαρίων που κερδίζει συνεχώς έδαφος

gazzetta
gazzetta reader insider insider