Ξεκινά η παραγωγή του iPhone 15 στην Ινδία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινά η παραγωγή του iPhone 15 στην Ινδία
Η Apple μεταφέρει σιγά σιγά την παραγωγή, από την Κίνα, στην Ινδία.

Την παραγωγή του iPhone 15 στην Ινδία ξεκινά η προμηθεύτρια της Apple, Foxconn, στο πλαίσιο της προσπάθειας του αμερικανικού κολοσσού να διαφοροποιήσει τη δραστηριότητά του από την Κίνα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η μονάδα Sriperumbudur της Foxconn ετοιμάζεται να παραδώσει τις νέες συσκευές, εβδομάδες μετά τη μεταφορά τους από εργοστάσια στην Κίνα.

Η Apple θέλει να διαφοροποιήσει την αλυσίδα προμηθειών καθώς εξακολουθεί να αυξάνεται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Μετά από συνάντησή του με τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi στον Λευκό Οίκο νωρίτερα φέτος, ο CEO της Apple Tim Cook δήλωσε στο CNBC πως η Ινδία παρουσιάζει «μια τεράστια ευκαιρία».

Η Apple αύξησε πρόσφατα την παραγωγή των iPhone στην Ινδία, συναρμολογώντας εκεί προϊόντα αξίας άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το τελευταίο οικονομικό έτος, σύμφωνα με το Bloomberg. Το πρακτορείο ανέφερε τον Απρίλιο ότι η Apple παράγει σχεδόν το 7% των iPhone της στην Ινδία, επικαλούμενο πηγές. Πριν από αυτό, η συναρμολόγηση του iPhone στην Ινδία υστερούσε της Κίνας κατά έξι έως εννέα μήνες, ανέφερε το Bloomberg, αλλά το χάσμα αυτό έχει κλείσει σημαντικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Βρετανία λανσάρει τεχνολογικό fund £1 δισ. για να ανταγωνιστεί τη Silicon Valley

gazzetta
gazzetta reader insider insider