Η οικογένεια Ανιέλι μπαίνει με 15% στην Philips

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η οικογένεια Ανιέλι μπαίνει με 15% στην Philips
Η Exor της οικογένειας Ανιέλι αγόρασε μειοψηφικό μερίδιο στην ολλανδική εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Koninklijke Philips.

Η Exor της οικογένειας Ανιέλι αγόρασε μειοψηφικό μερίδιο στην ολλανδική εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Koninklijke Philips στο πλαίσιο του σχεδίου της να επεκταθεί στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης.

Η Exor, μια εταιρεία συμμετοχών, απέκτησε το 15% της Philips, με την αξία του deal να ανέρχεται στα περίπου 2,6 δισ. ευρώ.

Αν και η Exor δεν σχεδιάζει να αγοράσει περισσότερες μετοχές της Philips στο άμεσο μέλλον, η συμφωνία τής επιτρέπει να αυξήσει το ποσοστό της στο 20% των κοινών μετοχών της Philips κατά μέγιστο. Υπό την ηγεσία του John Elkann, η Exor διαφοροποιεί τις επενδύσεις της τα τελευταία χρόνια πέρα από την αυτοκινητοβιομηχανία, προς την τεχνολογία και τα είδη πολυτελείας. Η καθαρή αξία του ενεργητικού της Exor ανερχόταν σε περίπου 28 δισ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου.

«Η πορεία αλλαγής που ακολούθησε η Philips τα τελευταία χρόνια δημιούργησε μια εταιρεία που συνδυάζει δύο τομείς -την υγειονομική περίθαλψη και την τεχνολογία- στους οποίους είμαστε αφοσιωμένοι», ανέφερε σε δήλωσή του ο Elkann, ηγέτης της οικογένειας δισεκατομμυριούχων και διευθύνων σύμβουλος της Exor.

Οι δαπανηρές ανακλήσεις προϊόντων

Η Philips, κατασκευάστρια αναπνευστήρων και καρδιογράφων, βρίσκεται αντιμέτωπη με την αβεβαιότητα που περιβάλλει την ανάκληση εκατομμυρίων ιατρικών συσκευών για τη θεραπεία της υπνικής άπνοιας από τον Ιούνιο του 2021. Η εταιρεία έχει βάλει στην άκρη περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την ανάκληση περίπου 5,5 εκατομμυρίων συσκευών και έχει εγγράψει πρόσθετες προβλέψεις ύψους 575 εκατομμυρίων ευρώ ως μέρος ενός προγραμματισμένου διακανονισμού στις ΗΠΑ για την αποζημίωση των ασθενών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλό σχεδόν 1,5 έτους το ρούβλι - Αισθητή πτώση και για το γεν

gazzetta
gazzetta reader insider insider