Siemens Energy: Αναμένει ζημίες 2,2 δισ. ευρώ από τον κλάδο των ανεμογεννητριών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Siemens Energy: Αναμένει ζημίες 2,2 δισ. ευρώ από τον κλάδο των ανεμογεννητριών
Οι προκλήσεις την επιχείρηση ανεμογεννητριών Siemens Gamesa οφείλονται κυρίως σε θέματα ποιότητας των χερσαίων πλατφορμών 4.X και 5.X, με τα έξοδα να ανέρχονται σε 1,6 δισ. ευρώ.

Ισχυρές ζημίες αναμένεται να καταγράψει στο σύνολο του οικονομικού έτους του 2023 η Siemens Energy, εν μέσω των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η γερμανική εταιρεία στον κλάδο των ανεμογεννητριών, που αναμένεται να αποφέρει πλήγμα ύψους 2,2 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση της Siemens Energy ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως οι καθαρές ζημίες της θα πρέπει να διαμορφωθούν γύρω στα 4,5 δισ. ευρώ για το σύνολο του 2023. Στην προηγούμενη εκτίμηση, προβλεπόταν πως οι ζημίες θα κινηθούν σε τριψήφιο επίπεδα, σε όρους εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις ζημίες των 712 εκατ. ευρώ για το σύνολο του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Το περιθώριο κέρδους αναμένεται να διαμορφωθεί μεταξύ του -8% και -10%, έναντι του προηγούμενου guidance για ετήσια άνοδο μεταξύ του +1% και του +3%.

Η αύξηση των εσόδων προβλέπεται να κινηθεί μεταξύ του +9% και του +11%, έναντι εκτίμησης για άνοδο 10% με 12% στο προηγούμενο guidance.

Όπως ανέφερε το MarketWatch, οι προκλήσεις την επιχείρηση ανεμογεννητριών Siemens Gamesa οφείλονται κυρίως σε θέματα ποιότητας των χερσαίων πλατφορμών 4.X και 5.X, με τα έξοδα να ανέρχονται σε 1,6 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των αναμενόμενων δαπανών επισκευής των πλατφορμών αναμένεται να πραγματοποιηθεί το οικονομικό έτος 2024 και 2025.

Η Siemens Gamesa αναμένει επίσης αυξημένα κόστη προϊόντων και προκλήσεις για την επανεκκίνηση των υπεράκτιων δραστηριοτήτων, που θα οδηγήσουν σε πρόσθετες δαπάνες ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Αποτελέσματα τριμήνου

Για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, η Siemens Energy εμφάνισε ζημίες ύψους 2,93 δισ. ευρώ έναντι ζημιών 564 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 7,51 δισ. ευρώ έναντι 7,28 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Οι συνολικές παραγγελίες της εταιρείας έφτασαν τα 14,89 δισ. ευρώ έναντι 9,84 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο - Αρνητικός πρωταγωνιστής η αυτοκινητοβιομηχανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider