FT: Η Meta ετοιμάζει chatbots τεχνητής νοημοσύνης για να διατηρήσει τους χρήστες της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FT: Η Meta ετοιμάζει chatbots τεχνητής νοημοσύνης για να διατηρήσει τους χρήστες της
Η Meta εξετάζει ακόμα το ενδεχόμενο ενός chatbot που θα μιλά όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Άμπραχαμ Λίνκολν

Η Meta ετοιμάζεται να λανσάρει μια σειρά chatbots τεχνητής νοημοσύνης, που παρουσιάζουν διαφορετικές προσωπικότητες, ήδη από τον Σεπτέμβριο, ανέφεραν την Τρίτη οι Financial Times.

Η μητρική εταιρεία του Facebook σχεδιάζει πρωτότυπα για chatbots που μπορούν να συζητούν με τους χρήστες της σαν άνθρωποι, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει την εμπλοκή της με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται άτομα με γνώση των σχεδίων.

Σημειώνεται πως η Meta εξετάζει ακόμα το ενδεχόμενο ενός chatbot που θα μιλά όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Άμπραχαμ Λίνκολν, ενός εξετάζεται ένα bot που θα δίνει συμβουλές για ταξίιδι με το στυλ ενός σέρφερ, σύμφωνα με τους FT.

Ο σκοπός αυτών των chatbots θα είναι να παρέχουν μια νέα λειτουργία αναζήτησης καθώς και να προσφέρουν συστάσεις στους χρήστες.

Η έκθεση έρχεται καθώς τα στελέχη της Meta επικεντρώνονται στην ενίσχυση του νέου app της εταιρείας, Threads, αφού η εφαρμογή έχασε περισσότερους από τους μισούς χρήστες της μέσα στις εβδομάδες που ακολούθησαν την κυκλοφορία της στις 5 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως για τη χρήση του τελευταίου οικονομικού τριμήνου η Meta εμφάνισε κέρδη ανά μετοχή στα 2,98 δολάρια έναντι 2,87 δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 32 δισ. δολάρια έναντι 31,06 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Η εκτυφλωτική μεταλλική κατασκευή σε σχήμα Χ αφαιρέθηκε από τα κεντρικά γραφεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider