Apple: «Ψήνεται» για μετάδοση του ESPN στα iPhones και το Apple TV

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: «Ψήνεται» για μετάδοση του ESPN στα iPhones και το Apple TV
H Disney θα μπορούσε να απαιτήσει έως και 5 δισ. δολάρια για την παραχώρηση του 10% στο τηλεοπτικό της δίκτυο προς την Apple.

H Αpple φέρεται να επιδιώκει να μεταφέρει το αθλητικό της περιεχόμενο απευθείας στους καταναλωτές, με «μπάσιμο» στο ESPN της Disney.

Η Apple είναι μόνο ένας από τους πολλούς τεχνολογικούς κολοσσούς που θεωρούνται πιθανοί συνεργάτες του ESPN, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να επιταχύνει το ενδιαφέρον της εταιρείας των iPhones σε αθλητικό περιεχόμενο για τo Apple TV.

Όπως μετέδωσε το imore.com, η Apple μεταδίδει ήδη το Major League Soccer και το Friday Night Baseball, αλλά το να κάνει συμφωνίες αποσπασματικά μπορεί να πάρει πολύ χρόνο.

Ενώνοντας τις δυνάμεις της με το ESPN, η Apple θα έχει αμέσως πρόσβαση σε συμβόλαια που θα επιτρέπουν την προβολή ζωντανών αθλητικών εκπομπών χωρίς να χρειάζεται να κάνει τις δικές της συμφωνίες με τους αντίστοιχους κατόχους δικαιωμάτων.

Δημοσίευμα των New York Times υποστηρίζει πως ο CEO της Disney, Μπομπ Ίγκερ, θα μπορούσε να αποτελέσει «κλειδί» σε μια συμφωνία των δύο εταιρειών, καθώς έχει υπάρξει στο παρελθόν μέλος του Δ.Σ. της Apple.

Οι NYT υποστηρίζουν πως το ESPN θα εξετάζει το κατά πόσο μπορεί να διαθέσει το περιεχόμενο του για τις συσκευές της Apple έως το 2025 και σε κάθε περίπτωση όχι αργότερα από το 2026..

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα πως η Disney θα μπορούσε να απαιτήσει έως και 5 δισ. δολάρια για την παραχώρηση του 10% στο τηλεοπτικό της δίκτυο προς την Apple.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamborghini: Πατάει «γκάζι» για 10.000 πωλήσεις φέτος

Aston Martin: Πρόγραμμα έκδοσης μετοχών αξίας 270 εκατ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider