ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή 6 εκατ. ευρώ από e-shop με ρούχα και παπούτσια - Τι δείχνουν οι έλεγχοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή 6 εκατ. ευρώ από e-shop με ρούχα και παπούτσια - Τι δείχνουν οι έλεγχοι
«Οι έλεγχοι συνεχίζονται, τόσο στις υπόλοιπες χρήσεις και τα βιβλία αυτών των επιχειρήσεων, όσο και σε άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα» διαμηνύεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εντατικούς ελέγχους στο διαδίκτυο πραγματοποιεί ο φοροελεγκτικός μηχανισμός, με στόχο να εντοπιστούν περιπτώσεις επιχειρήσεων, οι οποίες δεν δηλώνουν τα έσοδά τους από πωλήσεις.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν επιχείρηση από την Θεσσαλονίκη, που λειτουργεί ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης ρούχων και παπουτσιών, και η οποία, το 2019 και το 2020, δεν είχε κόψει αποδείξεις, συνολικής αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ ! Οι ελεγκτές συνεχίζουν την έρευνα και στις επόμενες χρήσεις, ώστε να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και σε αυτές παραβάσεις και να υπολογίσουν το συνολικό πρόστιμο.

Επιπλέον, εντόπισαν και άλλες πέντε περιπτώσεις:

  1. E-shop πώλησης ρούχων, με έδρα τις Σέρρες, δεν έκοψε, το 2019 και το 2020, αποδείξεις συνολικής αξίας 420.000 ευρώ.
  2. E-shop από την Θεσσαλονίκη, με προϊόντα τηλεπικοινωνιών, δεν έκοψε, από το 2018 έως και το 2020, αποδείξεις 295.000 ευρώ.
  3. Επιχείρηση από την Ημαθία, που πουλάει μέσω διαδικτύου ανταλλακτικά και εξαρτήματα αυτοκινήτων, δεν εξέδωσε το 2020 αποδείξεις και τιμολόγια, συνολικής αξίας 185.000 ευρώ.
  4. Ηλεκτρονικό κατάστημα από την Αθήνα, που πουλάει γυναικεία ρούχα, δεν εξέδωσε, το 2020 και το 2021, αποδείξεις, συνολικής αξίας 95.000 ευρώ.
  5. Φυσικό πρόσωπο από την Αλεξανδρούπολη, είχε πουλήσει μέσω διαδικτύου, το 2019 και το 2020, εμπορεύματα αξίας 62.000 ευρώ, χωρίς καν να έχει κάνει έναρξη επιχείρησης !

Οι έλεγχοι συνεχίζονται, τόσο στις υπόλοιπες χρήσεις και τα βιβλία αυτών των επιχειρήσεων, όσο και σε άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Greek Energy Market Report 2023

Intralot: Επεκτάθηκε έως το 2034 η συνεργασία με την λοταρία του Γουαϊόμινγκ

Eurobank: Στήριξη στους πληγέντες και στο νησί της Ρόδου με στοχευμένες δράσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider