Hermes: Αύξηση κερδών 27,5%, καθώς δεν μειώνεται η ζήτηση για πολυτελή προϊόντα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hermes: Αύξηση κερδών 27,5%, καθώς δεν μειώνεται η ζήτηση για πολυτελή προϊόντα
Οι πωλήσεις στην Αμερική αυξήθηκαν κατά 21% σε ετήσιο επίπεδο, σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές. 

Σημαντική αύξηση στα κέρδη της κατέγραψε η Hermes για το β' τρίμηνο του 2023, δείχνοντας πως η αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας δεν έχει επηρεάσει τους καταναλωτές από τις αγορές των πολυτελών προϊόντων του γαλλικού οίκου μόδας.

Τα συνολικά έσοδα της Hermes έφτασαν τα 3,32 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 27,5% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2023. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Visile Alpha ανέμεναν αύξηση εσόδων κατά 22%.

Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε πως κατέγραψε διψήφια αύξηση πωλήσεων σε όλες τις περιοχές όπου λειτουργεί. Χαρακτηριστικά, οι πωλήσεις στην Αμερική αυξήθηκαν κατά 21% σε ετήσιο επίπεδο, σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τα κέρδη και η αντίδραση της μετοχής

«Δεν είδαμε καμία διακοπή στις τάσεις ανάπτυξης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκτελεστικός πρόεδρος της Hermes, Άξελ Ντουμά, σύμφωνα με το Reuters.

«Σε δύσκολους καιρούς υπάρχει αυτό που λέμε φυγή προς την ποιότητα και εμείς έχουμε επωφεληθεί» συμπλήρωσε ο Ντουμά.

Τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά έσοδα για το α' εξάμηνο ήταν 2,96 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 28%, ενώ τα περιθώρια κέρδους «σκαρφάλωσαν» στο 44%, έναντι 42% το α' εξάμηνο του περασμένου έτους.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Hermes στο χρηματιστήριο της Γαλλίας έφτασε να κερδίζει 4,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Standard Chartered: «Άλμα» 20% στα κέρδη α' εξαμήνου για τη βρετανική τράπεζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider