AstraZeneca: Αύξηση κερδών 25% - Συμφωνία ύψους 1 δισ. δολαρίων με την Pfizer

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AstraZeneca: Αύξηση κερδών 25% - Συμφωνία ύψους 1 δισ. δολαρίων με την Pfizer
Κατέγραψε μηδενικές πωλήσεις για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που ήταν το προϊόν της με τις περισσότερες πωλήσεις το 2021, στο peak της πανδημίας

Σημαντική αύξηση στα κέρδη της για το β' τρίμηνο του 2023 εμφάνισε η AstraZeneca , με την φαρμακευτική να ανακοινώνει παράλληλα ένα deal εξαγοράς ύψους 1 δισ. δολαρίων με την Pfizer.

Στα αποτελέσματα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 2,15 δολάρια, αυξημένα κατά 25% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της εταιρείας ανέμεναν κέρδη 1,98 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 11,4 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 6% σε ετήσιο επίπεδο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 10,97 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Reuters, η AstraZeneca κατέγραψε μηδενικές πωλήσεις για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που ήταν το προϊόν της με τις περισσότερες πωλήσεις το 2021, στο peak της πανδημίας. Στο β' τρίμηνο του 2022 οι πωλήσεις του εμβολίου είχαν αποφέρει έσοδα 445 εκατ. δολάρια.

Ακόμα, η διοίκηση της εταιρείας διατήρησε σταθερό το guidance της για τα αποτελέσματα στο σύνολο του 2023.

Το deal με την Pfizer

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση της, η AstraZeneca γνωστοποίησε ότι θα αγοράσει ένα χαρτοφυλάκιο προκλινικών γονιδιακών θεραπειών σπάνιων ασθενειών από την Pfizer για ποσό έως και 1 δισ. δολαρίων, συν κλιμακωτά δικαιώματα επί των πωλήσεων.

Η εταιρεία σκοπεύει να οριστικοποιήσει τη συμφωνία στο τρέχον τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Πάνω από τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη της οικονομίας στο β' τρίμηνο - Σημάδι αισιοδοξίας για την Ευρωζώνη

BoJ: Δέσμευση για «μεγαλύτερη ευελιξία» στην πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider