Toshiba: Καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της εξαγοράς των 15 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toshiba: Καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της εξαγοράς των 15 δισ. δολαρίων
Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Toshiba, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει τον Αύγουστο αντί για αυτόν τον μήνα, καθώς αναμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Με καθυστέρηση προχωρά η διαδικασία εξαγοράς της Toshiba από το επενδυτικό σχήμα υπό την Japan Industrial Partners, σε ένα συμφωνηθέν deal ύψους 15 δισ. δολαρίων.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Toshiba, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει τον Αύγουστο αντί για αυτόν τον μήνα, καθώς αναμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών μόλις εκκαθαριστούν οι σχετικές διαδικασίες βάσει των νόμων περί εξωτερικού ανταγωνισμού και άμεσων ξένων επενδύσεων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία με έδρα το Τόκιο βλέπει την προσφορά εξαγοράς ως μια ευκαιρία να ανακάμψει από τα χρόνια των σκανδάλων, των διοικητικών ανακατατάξεων, των ζημιών στις δραστηριότητες πυρηνικής ενέργειας και της πώλησης του πολύτιμου κλάδου των memory chip της Toshiba.

Περίπου 20 ιαπωνικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Orix και η εταιρεία κατασκευής τσιπ Rohm σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στη συμφωνία με επικεφαλής την JIP.

Ο όμιλος εξαγοράς θα προβεί αμέσως σε ανακοίνωση όταν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις για την προσφορά ή όταν υπάρξει περαιτέρω αλλαγή στο αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα, δήλωσε η Toshiba.

Υπενθυμίζεται πως χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες ώστε το Δ.Σ. της Toshiba να προχωρήσει σε ψηφοφορία επί της πρότασης της JIP καθώς ορισμένα μέλη του ήταν δυσαρεστημένα με την τιμή προσφοράς της κοινοπραξίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AstraZeneca: Αύξηση κερδών 25% - Συμφωνία ύψους 1 δισ. δολαρίων με την Pfizer

Standard Chartered: «Άλμα» 20% στα κέρδη α' εξαμήνου για τη βρετανική τράπεζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider