Standard Chartered: «Άλμα» 20% στα κέρδη α' εξαμήνου για τη βρετανική τράπεζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Standard Chartered: «Άλμα» 20% στα κέρδη α' εξαμήνου για τη βρετανική τράπεζα
Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι η άνοδος των εσόδων ξεπέρασε τις αυξήσεις του κόστους, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός ωθούσε υψηλότερα το τελευταίο.

Αύξηση 20% στα κέρδη προ φόρων α’ εξαμήνου ανακοίνωσε την Παρασκευή η Standard Chartered, ανακοινώνοντας παράλληλα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 1 δισ. δολαρίων, καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες σε επίπεδα ρεκόρ στις χρηματοπιστωτικές αγορές ενίσχυσαν τα περιθώρια κέρδους της τράπεζας που εστιάζει στις αναδυόμενες αγορές.

Η StanChart, η οποία αποκομίζει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της στην Ασία, είπε ότι τα νόμιμα κέρδη προ φόρων για τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους έφθασαν τα 3,32 δισ. δολάρια. Αυτό σε σύγκριση με 2,77 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα και το μέσο όρο των 3,18 δισ. δολαρίων από 16 εκτιμήσεις αναλυτών που συνέταξε η τράπεζα.
Η τράπεζα αναβάθμισε το guidance για αύξηση εσόδων το 2023 σε εύρος 12%-14% από 10% προηγουμένως.

«Λαμβάνουμε υπόψη τις εξωτερικές μακροοικονομικές αντιξοότητες και τις πρόσφατες προκλήσεις στον τραπεζικό κλάδο. Ωστόσο, ο ισολογισμός μας είναι ισχυρός και έχουμε τη σωστή στρατηγική, επιχειρηματικό μοντέλο και φιλοδοξία για να επιτύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο CEO Bill Winters, σύμφωνα με το CNBC.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι η άνοδος των εσόδων ξεπέρασε τις αυξήσεις του κόστους, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός ωθούσε υψηλότερα το τελευταίο, οδηγώντας σε βελτίωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες στο λόγο κόστους προς έσοδα στο 61% για το α’ εξάμηνο.

Τα έσοδα από τις τραπεζικές συναλλαγές της λονδρέζικης StanChart αυξήθηκαν κατά 92% στα 2,86 δισ. δολάρια, με τα έσοδα διαχείρισης περιουσίας να αυξάνονται κατά 166%, επωφελούμενοι από το ευνοϊκό περιβάλλον επιτοκίων.

Οι δραστηριότητές της στις χρηματοπιστωτικές αγορές απέφεραν έσοδα ρεκόρ 2,8 δισ. δολαρίων το α' εξάμηνο, αύξηση 4% από μια ήδη ισχυρή περίοδο πριν από ένα χρόνο, λόγω των διακυμάνσεων των τιμών της ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BoJ: Δέσμευση για «μεγαλύτερη ευελιξία» στην πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων

Γαλλία: Πάνω από τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη της οικονομίας στο β' τρίμηνο - Σημάδι αισιοδοξίας για την Ευρωζώνη

ΔΕΗ: Δεν έχουμε καταθέσει πρόταση για εξαγορά της «Κωτσόβολος»

gazzetta
gazzetta reader insider insider