BNP Paribas: Ξεπέρασε τις προβλέψεις στα κέρδη τριμήνου η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BNP Paribas: Ξεπέρασε τις προβλέψεις στα κέρδη τριμήνου η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης
Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών του ομίλου ύψους 5 δισ. ευρώ θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί, επιβεβαίωσε η τράπεζα.

H μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης, BNP Paribas, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις το β’ τρίμηνο, καθώς η δραστηριότητα χρηματοδότησης εταιρικού χρέους και η ισχυρή διαχείριση κόστους αντιστάθμισαν εν μέρει την πτώση στις συναλλαγές τίτλων.

Τα καθαρά κέρδη της γαλλικής τράπεζας μειώθηκαν κατά 4,9% για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο στα 2,81 δισ. ευρώ ξεπερνώντας τη συναινετική εκτίμηση των αναλυτών για 2,49 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα του Ομίλου μειώθηκαν κατά 1,5% στα 11,4 δισ. ευρώ, επίσης πάνω από τις προσδοκίες, ενώ το κόστος κινδύνου -χρήματα που αφιερώνονται στην περίπτωση χρεοκοπίας δανείων- ήταν χαμηλότερα από το αναμενόμενο στα 689 εκατομμύρια ευρώ.

Η γαλλική τράπεζα επιβεβαίωσε τους στόχους της για το 2025.

«Ο καλύτερος έλεγχος του κόστους είναι ιδιαίτερος και καθησυχαστικός για την εστίαση της BNP στον έλεγχο του κόστους σε περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού», ανέφερε η Royal Bank of Canada σε σημείωμα της, σύμφωνα με το Reuters.

Η υποχώρησης της μονάδας εταιρικής και θεσμικής τραπεζικής (CIB) της BNP ακολουθεί μια σειρά αποτελεσμάτων υπεραπόδοσης στον κλάδο και προήλθε από την υψηλή αστάθεια στις αγορές.

Διαβάστε επίσης:

Η έγκαιρη έξοδος της BNP από τον τομέα λιανικής τραπεζικής των ΗΠΑ έχει αφήσει πολλούς συμμετέχοντες στην αγορά να αναρωτιούνται τι θα έκανε η τράπεζα με τα 7,6 δισ. ευρώ που πήρε από την πώληση της Bank of the West σε έναν τομέα που αντιμετωπίζει υψηλό κόστος πληροφορικής και ρυθμιστικών αρχών.

Οι πωλήσεις της CIB μειώθηκαν κατά 2,3% το β’ τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι, λόγω της απότομης πτώσης στις συναλλαγές FICC (σταθερό εισόδημα, εμπορεύματα, νομίσματα), οι οποίες μειώθηκαν κατά 18,4%, ενώ οι συναλλαγές μετοχών και οι πρωτογενείς υπηρεσίες μειώθηκαν κατά 3%.

Αντίθετα, οι πωλήσεις από παγκόσμιες τραπεζικές δραστηριότητες εντός της CIB - οι οποίες περιλαμβάνουν εκδόσεις ομολόγων, κοινοπρακτικά δάνεια και διαχείριση μετρητών - αυξήθηκαν κατά 17,5% το β’ τρίμηνο σε σταθερό εύρος και νομίσματα.

Τα αποτελέσματα της BNP το β’ τρίμηνο δοκιμάστηκαν επίσης από ένα σύνολο έκτακτων στοιχείων που ανήλθαν συνολικά σε 723 εκατ. ευρώ μετά από φόρους. Αυτά περιελάμβαναν πρόβλεψη 125 εκατ. ευρώ για μια απροσδιόριστη διαφορά.

Ήρθαν πέρα από μια «προσαρμογή αντιστάθμισης κινδύνου» ύψους 430 εκατομμυρίων ευρώ που συνδέεται με αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η ΕΚΤ για τα TLTRO.

Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών του ομίλου ύψους 5 δισ. ευρώ θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί, επιβεβαίωσε η τράπεζα, προσθέτοντας ότι η δεύτερη δόση των 2,5 δισ. ευρώ είχε εγκριθεί και θα ξεκινήσει από τις αρχές Αυγούστου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Shell: Απότομη πτώση στα κέρδη β' τριμήνου - «Έχασαν» τις εκτιμήσεις

Κατέβαλε 711.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους 3.311 εργαζομένους του

Θεοχάρης: Όποιος δεν ψηφίζει το ν/σ, δεν δίνει τα 4,4 δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό

gazzetta
gazzetta reader insider insider