Απώλειες 18% στα κέρδη της Morgan Stanley - Πλήγμα από την επενδυτική τραπεζική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες 18% στα κέρδη της Morgan Stanley - Πλήγμα από την επενδυτική τραπεζική
Αποδίδεται στη μείωση των επιχειρηματικών συμφωνιών λόγω της αβεβαιότητας που προκαλούν στις εταιρείας οι εκτιμήσεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Πτώση στα κέρδη της εμφάνισε η Morgan Stanley για το β' τρίμηνο του 2023, καθώς δέχθηκε πλήγμα από τον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής της, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η πτώση αποδίδεται στη μείωση των επιχειρηματικών συμφωνιών λόγω της αβεβαιότητας που προκαλούν στις εταιρείας οι εκτιμήσεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, εν μέσω των αυξήσεων των επιτοκίων των ισχυρών κεντρικών τραπεζών.

Τα κέρδη που αναλογούν στους κοινούς μετόχους της MS διαμορφώθηκαν στα 2,05 δισ. δολάρια ή 1,24 ανά απομειωμένη μετοχή, έναντι κερδών 2,39 δισ. δολαρίων ή 1,39 δολαρίων ανά μετοχή στο β' τρίμηνο του 2022.

Τα συνολικά έσοδα της τράπεζας έφτασαν τα 13,46 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 2,5% σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 13,02 δισ. δολάρια.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Morgan Stanley σημειώνει άνοδο 0,4% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street για την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται πως η Bank of America ανακοίνωσε νωρίτερα κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τη χρήση του β' τρίμηνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Η Evergrande «έγραψε» ζημίες 81 δισ. δολαρίων μέσα σε 2 χρόνια

Σουηδία: Η Silicon Valley Bank συνεχίζει να «δαγκώνει» το συνταξιοδοτικό fund Alecta

gazzetta
gazzetta reader insider insider