Vodafone: Περιμένει επιπλέον 500 εκατ. ευρώ από το deal με την Vantage Towers

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Vodafone: Περιμένει επιπλέον 500 εκατ. ευρώ από το deal με την Vantage Towers
Ο βρετανός όμιλος τηλεπικοινωνιών σημείωσε ότι αυτό θα ανεβάσει τα συνολικά καθαρά έσοδα στα 5,4 δισ. ευρώ.

Η Vodafone ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα λάβει περαιτέρω έσοδα ύψους 500 εκατ. ευρώ, βάσει των δεσμεύσεων που εξασφάλισαν οι επενδυτές στη σύμπραξη της Vantage Towers με την Global Infrastructure Partners και την KKR & Co.

Ο βρετανός όμιλος τηλεπικοινωνιών σημείωσε ότι αυτό θα ανεβάσει τα συνολικά καθαρά έσοδα του στα 5,4 δισ. ευρώ. Θα φέρει επίσης την ιδιοκτησία της κοινοπραξίας επενδυτών, με επικεφαλής την KKR και την GIP, στην Oak Holdings, ιδιοκτήτρια της Vantage Towers, στο 40%. Στα τέλη Μαΐου, η Vodafone δήλωσε ότι κατέχει έμμεσα το 64,2% της Oak, μετέδωσε το MarketWatch.

Η Vantage δήλωσε τον Μάρτιο ότι είχε συνάψει συμφωνία διαγραφής από το χρηματιστήριο με την Oak, σύμφωνα με την οποία στους ανεξόφλητους μετόχους της γερμανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών-υποδομών θα προσφερθούν 32 ευρώ ανά μετοχή.

Η Vodafone υποστήριξε την Τρίτη πως έχει τώρα συμφωνήσει με τους άλλους επενδυτές ένα επιπλέον «παράθυρο» έξι μηνών για την απόκτηση περισσότερων μετοχών της Oak στην ίδια τιμή, μέχρι το μέγιστο ποσοστό ιδιοκτησίας 50%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα κέρδη της Swedbank ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, με «καύσιμο» από τα υψηλότερα επιτόκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider