Σε τροχιά το εκπαιδευτικό κέντρο στο «Ελ. Βενιζέλος» - Η CAE αναζητεί προσωπικό, η Aegean δίνει υποτροφίες

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε τροχιά το εκπαιδευτικό κέντρο στο «Ελ. Βενιζέλος» - Η CAE αναζητεί προσωπικό, η Aegean δίνει υποτροφίες
Σε τροχιά ολοκλήρωσης μπαίνει το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό κέντρο για την αερομεταφορά που δημιουργεί η Aegean, ως τμήμα της επένδυσης ύψους 140 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η αεροπορική για την τεχνική της βάση στο «Ελ. Βενιζέλος».

Σε τροχιά ολοκλήρωσης μπαίνει το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό κέντρο για την αερομεταφορά που δημιουργεί η Aegean, ως τμήμα της επένδυσης ύψους 140 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η αεροπορική για την τεχνική της βάση στο «Ελ. Βενιζέλος».

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την προμήθεια των τεσσάρων προσομοιωτών πτήσης του Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων και Πληρωμάτων Καμπίνας που δημιουργούν οι Aegean και η καναδική CAE, ενώ ήδη η τελευταία αναζητεί εργαζόμενους που θα στελεχώσουν το τμήμα εκπαίδευσης, έχοντας βγάλει αγγελίες για τέσσερις τεχνικούς προσομοιωτών και έναν εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών με βάση τα Σπάτα. Παράλληλα ενισχύεται η σχολή μηχανικών αεροσκαφών της Olympic Air, που θα ενταχθεί στο οικοσύστημα για την αερομεταφορά της Aegean στη νέα της τεχνική βάση. Μάλιστα, η εταιρεία προχωρά αυτή την περίοδο στον τρίτο κύκλο υποτροφιών για την σχολή Μηχανικών Αεροσκαφών.

Στόχος είναι μέχρι τον Δεκέμβριο να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του κέντρου εκπαίδευσης, που περιλαμβάνει τέσσερις προσομοιωτές πτήσης, συμπεριλαμβανομένων δύο Airbus A320neo, ενός Boeing 737NG και ενός ATR 72-600, καθώς και εξοπλισμό εκπαίδευσης των πληρωμάτων καμπίνας. Σε δεύτερη φάση θα εγκατασταθούν τρεις επιπλέον προσομοιωτές.

Η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό

«Η βασικότερη ίσως υποδομή για τον κλάδο αλλά και συνολικά για τον τουρισμό είναι αυτονόητα το ανθρώπινο δυναμικό. Για εμάς στην AEGEAN αυτό ήταν από την αρχή “δόγμα”, να επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας, στο upskilling, στο reskilling, στο training των ανθρώπων μας με σκοπό να δώσουμε μακροπρόθεσμες προοπτικές στους ανθρώπους μας», είχε αναφέρει ο CEO της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης μιλώντας πρόσφατα σε συνέδριο.

Στο πλαίσιο αυτό η Aegean προωθεί και προγράμματα υποτροφιών τόσο για πιλότους όσο και για μηχανικούς, το οποίο ξεκίνησε το 2018 με 70 υποτροφίες για νέους πιλότους, οι οποίοι πλέον βρίσκονται στα πιλοτήρια των αεροπλάνων της αεροπορικής, και σήμερα έχει ανανεωθεί με άλλες 120 υποτροφίες για τα επόμενα τρία χρόνια, έως το 2025. Από πέρυσι ξεκίνησε και ένα αντίστοιχο πρόγραμμα και για μηχανικούς και τεχνικούς αεροσκαφών με 40 υποτροφίες στη σχολή μηχανικών και προγραμματίζονται ακόμα 120, για τα επόμενα 3 χρόνια.

Αυτή την περίοδο το Πρόγραμμα Υποτροφιών Εκπαίδευσης Υποψηφίων Μηχανικών Αεροσκαφών προσφέρει σε 20 υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της πλήρους εκπαίδευσής τους, για την απόκτηση του Επαγγελματικού Πτυχίου Κατηγορίας Β1.1 (Part-66 Aircraft Maintenance License), καλύπτοντας το 50% της αξίας των διδάκτρων που απαιτούνται για τη φοίτησή τους, ενώ παράλληλα διασφαλίζει και την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Η φοίτηση στη σχολή διαρκεί 24 μήνες και ξεκινάει τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, ενώ περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε αεροσκάφη, εργαστήρια αλλά και την Τεχνική Βάση της AEGEAN από εξειδικευμένους εκπαιδευτές και έμπειρα στελέχη της εταιρείας. Αμέσως μετά την επιτυχή φοίτηση και απόκτηση του πτυχίου τους, οι απόφοιτοι θα ενταχθούν στην οικογένεια της AEGEAN, για να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στην Τεχνική Βάση της εταιρείας.

Το Πρόγραμμα καλύπτει το 50% της αξίας των διδάκτρων, ενώ για τρεις αριστούχους αποφοίτους, με βάση τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις, προβλέπεται επιπλέον η επιστροφή του συνόλου ή μέρους της συμμετοχής τους στα δίδακτρα (100%, 75% και 50% αντίστοιχα). Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 23 Ιουλίου 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θέλουν να επενδύσουν, αλλά μένουν μακριά από το Χρηματιστήριο

Coffee Island: Ρίχνει νέα προϊόντα στη «μάχη» του takeaway και του delivery – Το στοίχημα των cocktail

Στην τελική ευθεία το ΕΣΠΑ 2014-2020 – Προς απορρόφηση κονδύλια 2,44 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider