ΗΠΑ: Νίκη της Microsoft στην απόπειρα της FTC να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Νίκη της Microsoft στην απόπειρα της FTC να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard
Μετά την εξέλιξη οι δύο εταιρείες ευελπιστούν να κλείσουν τη συμφωνία έως τις 18 Ιουλίου.

Μια πρώτη νίκη για τη Microsoft στο Εφετείο των ΗΠΑ καθώς αυτό αρνήθηκε πρόταση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) να σταματήσει προσωρινά η Microsoft την εξαγορά ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard.

Σύμφωνα με το CNBC, παράλληλα η Microsoft εξακολουθεί να εργάζεται για να επιλύσει τις ανησυχίες σχετικά με τη συναλλαγή, που εξέφρασε η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου. Microsoft και Activision Blizzard ευελπιστούν να κλείσουν τη συμφωνία της εξαγοράς έως τις 18 Ιουλίου.

«Εκτιμούμε την ταχεία αντίδραση του Εφετείου, που αρνείται την πρόταση της FTC για περαιτέρω καθυστέρηση της συμφωνίας. Αυτό μας φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στη γραμμή του τερματισμού σε αυτόν τον μαραθώνιο παγκόσμιων ρυθμιστικών αναθεωρήσεων», δήλωσε ο Μπραντ Σμιθ, πρόεδρος της Microsoft, σε δήλωση του μετά την απόφαση.

Η FTC κατέθεσε μήνυση αρχικά, για να μπλοκάρει την εξαγορά τον περασμένο Δεκέμβριο και στη συνέχεια κατέθεσε αίτηση έκτακτης διαταγής για να μπλοκάρει την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Η FTC υποστήριξε ότι η συναλλαγή ήταν μη ανταγωνιστική, επειδή η Microsoft αποκτώντας την Activision Blizzard θα μπορούσε να παράγει ορισμένα από τα παιχνίδια της αποκλειστικά για τις δικές της κονσόλες παιχνιδιών Xbox, αφήνοντας εκτός τους ανταγωνιστές της. Η Microsoft από την πλευρά της απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο και τόνισε ότι θα κάνει τα παιχνίδια πιο ευρέως διαθέσιμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider