Ημιαγωγοί: Πλήγμα 19,5 δισ. δολαρίων στην Ινδία - Η Foxconn αποσύρεται από την κατασκευή εργοστασίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ημιαγωγοί: Πλήγμα 19,5 δισ. δολαρίων στην Ινδία - Η Foxconn αποσύρεται από την κατασκευή εργοστασίου
Τέλος στη συμφωνία για τη δημιουργία εργοστασίων παραγωγής ημιαγωγών και οθονών στην πατρίδα του Ινδού πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι.

Σημαντικό πλήγμα στις προσπάθειες της Ινδίας για να ενισχύσει τον ρόλο της στην παγκόσμια αγορών ημιαγωγών αποτελεί η απόφαση της Foxconn να αποχωρήσει από project κατασκευής εργοστασίου ημιαγωγών στη χώρα, συνολικής αξίας 19,5 δισ. δολάριων.

Το 2022, η Foxconn -ο μεγαλύτερος εργολαβικός κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο- και η ινδική Vedanta υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία εργοστασίων παραγωγής ημιαγωγών και οθονών στην πολιτεία Γκουτζαράτ, την πατρίδα του Ινδού πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι.

Σε ανακοίνωση της που εκδόθηκε τη Δευτέρα, η εταιρεία από την Ταϊβάν αναφέρε πως έκρινε«ότι δεν θα προχωρήσει στο κοινό εγχείρημα με την Vedanta», χωρίς να εξηγεί τους λόγους της υπαναχώρησης.

Η Foxconn δήλωσε ότι είχε συνεργαστεί με τη Vedanta για περισσότερο από ένα χρόνο για να φέρει «μια σπουδαία ιδέα για ημιαγωγούς στην πραγματικότητα», αλλά αποφάσισαν αμοιβαία να τερματίσουν την κοινοπραξία και θα αφαιρέσει το όνομά της από αυτό που τώρα είναι μια πλήρως ελεγχόμενη οντότητα της Vedanta.

Ο Μόντι έχει καταστήσει την παραγωγή τσιπ κορυφαία προτεραιότητα για την οικονομική στρατηγική της Ινδίας, επιδιώκοντας μια «νέα εποχή» στην κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών και η κίνηση της Foxconn αποτελεί πλήγμα στις φιλοδοξίες του να προσελκύσει ξένους επενδυτές να κατασκευάσουν τσιπ για πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ημιαγωγοί: Η τεχνητή νοημοσύνη έφερε έσοδα πάνω από 15 δισ. δολάρια στην TSMC

Threads: Το «Twitter της Meta» έφτασε τους 100 εκατ. χρήστες - Πως «νίκησε» το ChatGPT

gazzetta
gazzetta reader insider insider