Ξεκινούν οι απολύσεις της Ford σε ΗΠΑ και Καναδά για τον περιορισμό του κόστους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινούν οι απολύσεις της Ford σε ΗΠΑ και Καναδά για τον περιορισμό του κόστους
Ford - Formula 1
Περιμένει ότι οι χρεώσεις αναδιάρθρωσης της υπολογίζονται μεταξύ των 1,5 δισ. και 2 δισ. δολαρίων για το 2023.

Η Ford ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα ξεκινήσει την τρέχουσα εβδομάδα τις απολύσεις προσωπικού της στη Βόρεια Αμερική, επηρεάζοντας κυρίως θέσεις μηχανικών στις ΗΠΑ και τον Καναδά, στο πλαίσιο περιορισμού του κόστους της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Ford είχε αναφέρει τον Μάιο πως περιμένει ότι οι χρεώσεις αναδιάρθρωσης της υπολογίζονται μεταξύ των 1,5 δισ. και 2 δισ. δολαρίων για το 2023.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τον αριθμό των ρόλων που θα επηρεαστούν από την κίνηση αυτή. «Σε όσους επηρεάζονται από τις αλλαγές θα προσφερθούν αποζημιώσεις, παροχές», δήλωσε η Ford, προσθέτοντας ότι οι απολύσεις δεν περιορίζονται σε ρόλους μηχανικών.

Η Wall Street Journal μετέδωσε την Τρίτη πως οι απολύσεις θα επηρεάσουν τουλάχιστον 1.000 μισθωτούς εργαζόμενους στη Βόρεια Αμερική.

Το CNBC ανέφερε τη Δευτέρα ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας αναμένεται να επηρεάσουν και τις τρεις επιχειρηματικές μονάδες της Ford - Ford Blue, Model e και Ford Pro.

Τον Φεβρουάριο, η Ford περιέγραψε επίσης λεπτομερώς τα σχέδιά της να καταργήσει 3.800 θέσεις εργασίας για την ανάπτυξη προϊόντων και τη διοίκηση στην Ευρώπη τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Walgreens: Ισχυρή πτώση στη μετοχή μετά από την αρνητική αναθεώρηση των κερδών

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Μάζεμα» ζημιών και αύξηση εσόδων - Ρεκόρ στις πωλήσεις εισιτηρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider