Merck: Αποσύρει την αίτηση για τη χρήση του χαπιού κατά του κορονοϊού στην ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Merck: Αποσύρει την αίτηση για τη χρήση του χαπιού κατά του κορονοϊού στην ΕΕ
Οι πωλήσεις του φαρμάκου έπεσαν κατά 88% στα 392 εκατ. δολάρια το α' τρίμηνο.

Η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics ανακοίνωσαν την Τρίτη πως αποσύρουν την αίτηση τους για τη χρήση του χαπιού τους κατά του κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μήνες αφότου ρυθμιστική αρχή της δεν υποστήριξε το φάρμακο επικαλούμενη ανεπαρκή δεδομένα.

Η Merck είχε ζητήσει από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) της ρυθμιστικής αρχής να επανεξετάσει την αίτηση για τη χρήση του molnupiravir, το οποίο πωλείται με την εμπορική ονομασία Lagevrio σε πολλές χώρες, αφού η CHMP είχε γνωμοδοτήσει κατά της χορήγησης άδειας κυκλοφορίας του τον Φεβρουάριο του. Η CHMP είχε δηλώσει ότι το φάρμακο δεν μπορεί να αποδείξει οφέλη στη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό που δεν χρειάζονται υποστήριξη με οξυγόνο και διατρέχουν κίνδυνο επιδείνωσης της νόσου τους.

«Αξιολογούμε τις επιλογές μας σχετικά με το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε πρόσθετα στοιχεία που να υποστηρίζουν το Lagevrio για τη θεραπεία του κορονοϊού», ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας της Merck, Ντιν Λι, σε δήλωσή του, όπως μετέδωσε το Reuters

Το Lagevrio είναι εγκεκριμένο ως θεραπεία COVID για ασθενείς υψηλού κινδύνου σε περισσότερες από 25 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κίνας, αλλά οι πωλήσεις του έχουν υποχωρήσει πρόσφατα, καθώς τα κρούσματα έχουν μειωθεί.

Οι πωλήσεις του φαρμάκου έπεσαν κατά 88% στα 392 εκατ. δολάρια το α' τρίμηνο.

Το χάπι έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι μόνο 30% αποτελεσματικό σε σύγκριση με σχεδόν 90% αποτελεσματικότητα για το χάπι της Pfizer, Paxlovid.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η Covid-19 δεν έχει εξαφανιστεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider