Στην Ελλάδα το παγκόσμιο κέντρο κυβερνοασφάλειας της Mondelez International

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Ελλάδα το παγκόσμιο κέντρο κυβερνοασφάλειας της Mondelez International
Οι λόγοι της απόφασης και τα σχέδια για τη συνέχεια

Στην λίστα των διεθνών εταιρειών που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα προστίθεται για δεύτερη φορά η Mondelez International, η οποία σχεδιάζει να δημιουργήσει το παγκόσμιο κέντρο κυβερνοασφάλειάς της στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr η Mondelez International, μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως στο χώρο των σνακ, έχει ξεκινήσει ήδη τις απαραίτητες ενέργειες για να εγκαινιάσει στη χώρα μας κέντρο κυβερνοπροστασίας από όπου θα διαχειρίζεται το σύνολο των πληροφοριακών υποδομών της παγκοσμίως.

Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει στελεχώσει το κέντρο της με 9 άτομα ενώ ακόμα 9 θέσεις ανοίγουν προσεχώς. Μέχρι το 2024 μάλιστα, η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει επιπλέον 25 στελέχη εξειδικευμένα στον τομέα των κυβερνοαπειλών. Σε αυτό το πλαίσιο και με αυτή την αφορμή, την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Αθήνα ο γενικός διευθυντής τεχνολογίας (CTO), ο οποίος έχει και το ρόλο του γενικού διευθυντή κυβερνοπροστασίας (CISO) της Mondelez International, Κώστας Γεωργακόπουλος για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και να συμμετάσχει σε ειδικά σεμινάρια για τα στελέχη του τμήματος που έχουν ήδη προσληφθεί.

Η απόφαση της εταιρείας για να επιλέξει τη χώρα μας εδράζεται αφενός στην γεωγραφική θέση της Ελλάδας - το timezone της χώρας μας δίνει την δυνατότητα στους εργαζόμενους της ίδιας βάρδιας να επικοινωνούν τόσο με την Ανατολική Ασία όσο και με την Βόρεια Αμερική. Να θυμίσουμε ότι η Mondelez International έχει παρουσία με τοπικά γραφεία και θυγατρικές σε περισσότερες από 90 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, γεγονός που αποδίδει βαρύνουσα σημασία στην απόφαση της πολυεθνικής. Εξίσου σημαντικό ρόλο στην επιλογή της Ελλάδας ωστόσο φέρεται να έπαιξε και το εγχώριο ανθρώπινο δυναμικό, σε μια περίοδο που τα στελέχη του ευρύτερου τομέα της πληροφορικής είναι σε έλλειψη. Καθώς και η προτίμηση που δείχνουν στη χώρα μας όλο και περισσότεροι αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως η Microsoft, η AWS, η Cisco, η HPE και η Google, που προχωρούν σε επενδύσεις επί ελληνικού εδάφους.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για την δεύτερη ψήφο εμπιστοσύνης που δίνει η Mondelez International στην Ελλάδα. Το 2021 πολυεθνικός κολοσσός των σνακ, με έδρα το Σικάγο, συμφώνησε να εξαγοράσει την Chipita Global έναντι 2 δισ. δολαρίων. Κίνηση που ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυξάνεται παγκοσμίως η κατανάλωση σνακ, σύμφωνα με έρευνα της Mondelēz International

Mondelez: Εξαγόρασε την Clif Bar έναντι 2,9 δισ. δολαρίων

Δέσμευση της Mondelez για μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050

gazzetta
gazzetta reader insider insider